[rstr_selector]

„Umetnost i papir“ od večeras u čačanskom Domu kulture

U okviru 27. Međunarodnog simpozijuma „Umetnost i papir“, večeras će u čačanskom Domu kulture biti postavljena izložba na kojoj će posetioci moći da pogledaju radove 23 umetnika iz Srbije i još sedam zemalja.  Božidar Plazinić, likovni umetnik i umetnički direktor Simpozijuma, kaže da je reč o velikoj izložbi koja sadrži 73 rada, a biće otvorena narednih mesec dana.
– Ovogodišnji Simpozijum „Umetnost i papir“, počinje velikom izložbom koja će večeras biti otvorena u Domu kulture, a zbog aktuelne situacije neće biti svečanog otvaranja. Na njoj će biti predstavljeni radovi 23 umetnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Albanije, Bugarske, Rumunije, Kanade i Japana. Specifičnost ovogodišnjeg Simpozijuma je što su strani umetnici poslali svoje radove zbog nemogućnosti da dođu, tako da je to razlika u odnosu na dosadašnje izložbe. Ovo je 27. Simpozijum i to je jedna od retkih manifestacija koje se u zemlji održavaju u kontinuitetu, a podržana je od strane Ministarstva kulture, Grada Čačka , kao i svih čačanskih institucija iz oblasti kulture među kojima su Umetnička galerija Nadežda Petrović, Dom kulture, Međuopštinski istorijski arhiv i Narodni muzej, rekao je Božidar Plaznić.

S obzirom na to da je izložba nešto veća nego do sada radovi će biti postavljeni u Likovnom salonu i u Srednjem holu Doma kulture, dodao je Plazinić i istakao da će izložba biti otvorena sigurno mesec dana, ali ako ne bude nekih programa u avgustu, ona će trajati i duže s obzirom na to da su zbog aktuelne situacije, izložbeni prostori prazni.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *