Uobičajeni problemi na početku grejne sezone

Uobičajeni problemi na početku grejne sezone

Na početku svake grejne sezone u Čačku ima manjih problema na sistemu kao i nezadovoljnih građana koji se svakodnevno javljaju

0
Foto: Pixabay

Grejna sezona u Čačku je počela 12. oktobra. Jutra su veoma hladna, pa se stanovi greju u toku prepodneva, dok se tokom dana isporuka toplotne energije obustavlja zbog toplijeg vremena, kaže Miljan Štrbac, tehnički direktor JKP za grejanje „Čačak“. Po njegovim rečima, na početku svake grejne sezone, pa tako i ove, ima manjih problema na sistemu, kao i nezadovoljnih građana koji se svakodnevno javljaju.
– Zbog nižih spoljnih temperatura mi smo sezonu krenuli 12. oktobra. Pušteno je grejanje i na 90 posto sistema nemamo nekih većih problema. Ima građana koji se javljaju sa problemima curenja, neispravnih radijatora i tako dalje. Imamo mnogo poziva, ali radnici ne mogu da stignu sve da odrade. Molimo sugrađane da budu strpljivi za te pojedinačne probleme, ali uvek kvar mogu da prijave na dežurni telefon 320 666. Takvi problemi su normalni u prvih 10 do 15 dana na početku grejne sezone. Od početka grejne sezone najveći problem je bio pucanje toplovoda u dvorištu Vatrogasnog i SUP-a na Alvadžinici, ali to je brzo rešeno. Danas radimo na saniranju toplovoda u samom centru grada, kod „Halk banke“ pored bašte „Prvi maj“. Saniranje vršimo tako što ćemo zameniti 12 metara cevi. Nećemo prekidati grejanje, samo ćemo ga privremeno zaustaviti i probaćemo da zamenimo cevi do kraja dana. Inače, to je bilo planirano da se odradi letos u sklopu rekonstrukcije trga, ali su ti radovi odloženi. Međutim, sad kada je pukla cev moramo to da odradimo.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR