Претрага
[rstr_selector]

Uređuje se Brdo mira

U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na uređenju spomen kompleksa Brdo mira, tokom kojih će u ovoj godini biti zasađeno drveće koje je zbog bolesti pre nekoliko godina moralo biti posečeno.

Tokom ove godine će za radove u ovom memorijalnom centru biti izdvojeno oko 20 miliona dinara.

– Mi smo vrlo zadovoljni kojom brzinom napreduju radovi u ovom spomen-kompleksu, a tokom svake godine je urađeno sve što je bilo planirano. Na početku radova su uklonjena sva obolela stabla i izvršeno je ravnanje terena celokupnog parka. Potom je zamenjena kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža i izvedeni su kablovi za buduću rasvetu čitavog kompleksa. Stare staze i platoi su potpuno uklonjeni, a upravo se radi na oblaganju staza novim kamenim kockama i pristupa se potpunoj rekonstrukciji te vrste infrastrukture. Istovremeno se radi i izrada glavne, pristupne staze sa stepeništem i potpornim zidovima, rekao je Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac, najavljujući izgradnju novih sadržaja na Brdu mira.

– Tokom ove godine, na ovoj lokaciji, planirana je izgradnja amfiteatra, suvenirnice, biće postavljene info-table, a kompleks će dobiti i nove česme, zaključuje Mirković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024