Претрага
[rstr_selector]

Уручење „Златне Нике” Бранку Кнежевићу у Културном центру „Мија Алексић”

Милановачко позориште је прошле године на 24. фестивалу „Босфорски агони”, који је одржан у руском Керчу од 9. до 16. јула, извело као једночинку „Лабудову песму”, Антона Павловича Чехова, и Платонову „ Одбрану Сократову и смрт”, а Бранко Кнежевић је добио награду за најбољу мушку улогу тумачећи лик Светловидова и Сократа.

Глумцу и редитељу Милановачког позоришта, Бранку Кнежевићу, вечерас ће бити уручена награда „Златна Ника” – највредније позоришно признање престижног Међународног фестивала античке драме „Босфорски агони”.

Милановачко позориште је прошле године на 24. фестивалу „Босфорски агони”, који је одржан у руском Керчу од 9. до 16. јула, извело као једночинку „Лабудову песму”, Антона Павловича Чехова, и Платонову „ Одбрану Сократову и смрт”, а Бранко Кнежевић је добио награду за најбољу мушку улогу тумачећи лик Светловидова и Сократа. „Златна  Ника” је после нешто више од годину дана стигла у Горњи Милановац, каже Предраг Лошић, представник Милановачког позоришта, најављујући церемонију уручења ове награде.

– У част доделе „Позоришног Оскара“ глумцу и редитељу Милановачког позоришта, биће представљен документарни филм о Керчу и његовом светски признатом фестивалу. Уручење награде употпуниће „Лабудова песма“, Антона Павловича Чехова, једночинка у коју је инкапсулирана радња представе „Сократова одбрана и смрт“. Подсетио бих да је Милановачко позориште је прошле године на позив организатора узело учешће на позоришном фестивалу „Босфорски агони” у Керчу. Реч је о највећем светском фестивалу који негује вредности античке уметности. То је колевка театра каквог данас познајемо.

Церемонија уручења „Златне Нике” Бранку Кнежевићу, у оквиру које ће бити приказан и документарни филм о Керчу, почеће у 20 часова у великој сали Културног центра „Мија Алексић” Горњи Милановац.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести