Претрага
[rstr_selector]

Uskoro 10 kilometara biciklističkih staza u Čačku

U Čačku je nedavno počelo iznajmljivanje bicikala, a sada je u planu i obeležavanje biciklističkih staza u dužini od oko 10 kilometra, kaže Dragan Vukajlović, direktor Javnog preduzeća „Gradac”.

– Staze su planirane na osnovu Prostornog plana generalne regulacije Grada i trebalo bi da budu obeležene u ulicama Milenka Nikšića, Strajina Lapčevića, Bate Jankovića, Kuželjevoj, Devet Jugovića, Dragiše Mišovića, Vladike Nikolaja Velimirovića i prema Kompaniji „Sloboda”, od raskrsnice. Posebne dvosmerne biciklističke staze nalaziće se sa spoljne strane odbrambenog nasipa sa ljubićske strane, kaže Vukajlović.

Uskoro izrada Strategije biciklističkog saobraćaja Čačka

Prema njegovim rečima, da bi se proširila gradska zona u kojoj će se nalaziti staze za bicikliste, neophodno je da se uradi Strategija biciklističkog saobraćaja Grada Čačka i saobraćajni projekat, a potencijalne ulice u kojima bi se one nalazile su Obilićeva, Stevana Prvovenčanog, Bulevar Vuka Karadžića i Svetog Save. Vukajlović dodaje da bi do jeseni trebalo da izrade projekat i da polako krenu u njegovu realizaciju.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *