Uskoro završetak asfaltiranja prve deonice puta ka Kablaru

Uskoro završetak asfaltiranja prve deonice puta ka Kablaru

„Rekonstrukcijom deonice puta od Ovčar banje do Kablara omogućava se prilazak vidikovcu - najlepšoj turističkoj destinaciji našeg grada“

0

Predstavnici Grada su u četvrtak obišli radove koji se izvode na putu od Ovčar banje ka Vrnčanima, u dužini od 2600 metara, a čiji se završetak na ovoj deonici očekuje u narednih dvadeset dana. Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka, rekao je da je investicija u izgradnju te deonice jedna od najznačajnijih u oblasti putne infrastrukture u poslednjih nekoliko decenija u našem gradu.

– To je prva faza radova za koje imamo građevinsku dozvolu i oni se finansiraju iz budžeta grada Čačka i Ministarstva privrede. Vrednost investicije je oko 100 miliona dinara. Predstavnici medija bili su u prilici da vide kako se radovi izvode, a biće završeni na ovoj deonici u narednih dvadesetak dana. U toku je postavljanje BNS sloja asfalta, postavljene su zaštitne ograde i ivičnjaci. Nakon završetka tog sloja radiće se završni sloj asfalta i izgradnja rigola. I time bi radovi na ovoj deonici bili završeni, istakao je Bojović.

Uz postojeće, planiran je i nastavak radova na ovoj deonici.

– Mi paralelno sa tim radovima projektujemo sledeću fazu radova u dužini od 2,5 kilometara do postojećeg asfalta, čime će ta saobraćajnica biti funkcionalnija. Ona će omogućiti bezbedniji saobraćaj i prilazak najlepšoj turističkoj destinaciji našeg grada, a to je vidikovac na Kablaru. Očekuje nas na proleće i nastavak radova na rekonstrukciji puta i izgradnji parkinga na delu od puta za Šiljkovicu ka vidikovcu. Ova deonica od Ovčar banje do regionalnog puta za Šiljkovicu jeste veliki i značajni građevinski poduhvat jer ostatak deonice podrazumeva 2,5 kilometara neasfaltiranog dela i nakon toga još 900 metara rekonstrukcije i proširenja postojećeg asfalta, za šta je potrebno dobiti građevinsku dozvolu i rešiti imovinsko-pravne odnose. Prema tome, ukupna dužina puta je oko 10 kilometara ako se računa deo puta za Šiljkovicu i puta za samo uključenje ka vidikovcu.

Radovi na vodovodnoj mreži u Bresnici i Mrčajevcima

Bojović je istakao da je završena i prva faza izgradnje vodovoda u Bresnici i Mrčajevcima.

– Predviđeno je više faza radova. Radovi koji su izvedeni podrazumevaju rekonstrukciju vodovodne mreže od Mrčajevaca ka Bresnici, tj. zamenu azbestnog cevovoda. Svi građani su priključeni na novi cevovod, i to će preduzeću ,,Moravac“ biti od velike koristi s obzirom na to da je ta linija imala dosta problema sa vodosnabdevanjem i pucanjem starih cevi. U toku je zamena vodomera postojećih korisnika i nakon toga će stari vodomeri biti iskorišćeni na drugoj lokaciji. Takođe, očekujemo u narednim danima raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova koji će postojeći rezervoar razdovojiti na snabdevanje za korisnike Bresnice i donjeg dela Mrčajevaca kako u narednom periodu ne bi bilo ugroženo vodosnabdevanje kada je u pitanju količina potrebne vode.

Paralelno sa tim, ,,Vodovod“ Čačak privodi kraju radove na projektovanju kompletnog sistema vodosnabdevanja i za visinske zone mesnih zajednica Bečanj i Bresnica, naveo je Bojović.

– Očekujemo da do kraja godine dobijemo građevinsku dozvolu, što će otvoriti mogućnost da planiramo finansijska sredstva za početak tih radova prilikom izrade budžeta. Bilo je pritužbi građana jer je to stara vodovodna mreža i veliki broj priključaka nije bilo lako pronaći i zameniti, ali svi radovi su uspešno okončani i problema sada nema.

POSTAVI ODGOVOR