[rstr_selector]

Утакмицом против Цибоне кошаркаши Борца започињу нову сезону у АБА лиги

Дејан Мијатовић: „Отварање сезоне за нас има велики значај, у контексту чачанске публике која је наш 6. играч јер знамо  колико Чачани воле да гледају лепу и добру кошарку. Мислим да ови момци, својим приступом раду, заслужују и шансу и подршку од чачанске публике да отворе сезону победом.“

Такмичење у новој сезони АБА лиге кошаркаши Борца почињу 1. октобра у Чачку, утакмицом против Цибоне. Нову сезону у АБА лиги Борац почиње са измењеним тимом, са којим очекује боље реултате од прошлогодишњих, рекао је Дејан Мијатовић, тренер Борца.

– Припремни период пред ову сезону је био доста тежак, не само за нас већи и за стале клубове. Борац има одређени буџет и увек морамо у складу са тим буџетом да се понашамо одговорно према клубу и да тако формирамо тим. Идеја за ову сезону је била да пробамо да саставимо један тим који би био конкурентан осталим тимовима из АБА лиге, која је изузетно висок ранг и озбиљна лига. Да пробамо са селекцијом тима у контексту атлетизма и агресивности. Да покушамо да направимо спој играча и да будемо конкуренти. Жеље су једно, могућности друго. Разговарали смо са доста наших играча и многи су нас одбили, што због цене, што због њихових других амбиција. У складу са тим, одабрали смо нови тим, довели играче из иностранства који су селектовани првенствено по радној етици и ономе што доносе тиму. Из прошлогодишњег састава имамо Немању Тодоровића као капитена, Уроша Чарапића, Бојана Томашевића, младог Павла Николића који је ове године потписао четворогодишњи уговор. Тако да је окосница тима промењена, и доста нових играча је доведено. На позицији 1 Роналдо Сегу, на позицији 2 Круз Перот-Хант, позиција 3 Тајлан Џамон Биртс, позиција 4 Филип Ребрача, позиција 5 Џавон Френклин. И Ђока Шарића смо на позицији 5 ангажовали, да бисмо имали једну класичну ,,петицу“. Никола Манојловић, као млад играч, потписао је уговор у јуну, Дарко Талић из Игокее као бекап плејмејкера и завршно са овим потписивањем које се десило пре неки дан са Алексом Ускоковићем, то је ростер који ће чинити Борчев тим наредне сезоне.

Током припремног периода одиграно је око десетак утакмица, а циљ је био да се нови играчи прилагоде новој средини и саиграчима, каже Мијатовић.

– Отварање сезоне за нас има велики значај, у контексту чачанске публике која је наш 6. играч јер знамо  колико Чачани воле да гледају лепу и добру кошарку. Мислим да ови момци, својим приступом раду, заслужују и шансу и подршку од чачанске публике да отворе сезону победом. АБА лига је озбиљно такмичење и сигурно нас чекају велика искушења.

Утакмица између Борца и Цибоне игра се у хали крај Мораве у недељу 1. октобра са почетком у 18 часова.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *