[rstr_selector]

Užice vraća više naplaćeni novac roditeljima

Užice je počelo isplatu duga roditeljima koji su za boravak svoje dece u vrtićima plaćali više nego što je predviđeno zakonom. Odlukom Gradskog veća, roditeljima će dug biti izmiren najkasnije do 20.oktobra.
– Dug Grada za oko 1.800 dece iznosi oko 60 miliona dinara, izjavio je Petar Blagojević, član Gradskog veća, nakon nedavno održanog sastanka sa 25 roditelja koji su tužili grad i sa kojima je napravljen dogovor o povlačenju tužbi.
Broj sudskih postupaka protiv grada Užica, zbog 13% više cene vrtića za period od 3.aprila 2010. do 31.decembra 2014.godine time je smanjen sa 470 na 420.  Do sada je potpisano 1.350 sporazuma o vansudskom poravnanju za naplatu potraživanja. U Gradskoj upravi se nadaju povećanju tog broja, ali ne očekuju povlačenje svih tužbi, jer smatraju da to nije realno.
– Ako lokalna samouprava izgubi te sporove, kao što najverovatnije hoće, moraćemo da platimo sve troškove sudu i advokatima. To je razlog zbog kojeg pokušavamo da sačuvamo sopstveni budžet, kazao je Blagojević dodajući da procene ukupnih potencijalnih troškova idu i do 80 miliona dinara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *