[rstr_selector]
Narodno pozorište Užice

Užičko Narodno pozorište rado viđen gost poznatih festivala

Narodno pozorište iz Užica ove godine će na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu nastupiti sa predstavom „Svedobro” po tekstu Stevana Vraneša i u režiji Nemanje Rankovića. Prema rečima Ljiljane Matić, glavnog organizatora užičkog pozorišta, ovo je predstava koja do sada imala već dva festivalska izvođenja, a postavljena je krajem prošle godine.

sve-dobro– Ova predstava je izašla pred kraj 2017. godine, do sada je imala dva festivalska izvođenja i to na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu i na nedavno završenom festivalu „Joakim Vujić” u Novom Pazaru. Ovog puta će biti predstavljena na Sterijinom pozorju i to će zaista biti jedna kruna što se tiče pozorišnog repertoara za ovu sezonu i učešća na festivalima, a za sedam dana ćemo biti i u Somboru na pozorišnom maratonu sa „Mandragolom” i „Trticom rajske ptice”. Ove godine festivali su nam širom otvorili svoja vrata, kaže Matićeva.

Nastup u Rusiji otkazan zbog učešća na Sterijinom pozorju

Ona navodi da su zbog učešća na Sterijinom pozorju koji im je prioritet, morali da otkažu učešće na festivalu u Rusiji, ali da će već od jeseni nastupati i na festivalima van zemlje.

– Zbog Sterijinog pozorja mi smo morali da otkažemo učešće na festivalu u Rusiji koji počinje već sutra i traje do 6. juna. Trebalo je da budemo selektirani sa predstavom Žanka Miodraga Ilića u režiji Andrea de Lazić, ali zbog tehničkih uslova i razloga ne možemo podeliti ekipu, jer učestvuju ljudi na Sterijinom pozorju, a mislimo da je to prioritet. Rusija će sačekati novembar mesec, pa ćemo tamo ići na druge festivale koji neguju male forme, a početkom sledeće sezone ostaje nam i festival u Zenici. Sada se upravo spremamo za novu predstavu „Kako održavati fikus” koju radi jedna mlada autorska ekipa, Ognjen Obradović kao pisac i Jug Đorđević kao režiser.

„Kralj Lir” pred publikom od jeseni

Matićeva dodaje da će predstava „Kralj Lir” morati da sačeka jesen za svoje predstavljanje, dok će predstava „Mandragola” imati priliku da se predstavi 14. juna na otvaranju pozorišnog maratona u Novom Sadu.

– Predstava „Kralj Lir” će morati da sačeka jesen, pošto je veliki projekat u pitanju sa dosta saradnika, pa samim tim mora da sačeka probu pa ponovno izvođenje. Što se tiče predstave „Mandragole”, ona će imati priliku već 14. juna da se predstavi na otvaranju pozorišnog maratona u Novom Sadu. „Mandragola” će se igrati i ovde kod nas, na repertoaru je već 8. juna, a takođe se igra i „Koštana” koja je sada nešto novo, pravi hit i letnja predstava, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *