Uzrok eksplozije cisterne u Ivanjici i dalje nepoznat, uviđaj u toku

Uzrok eksplozije cisterne u Ivanjici i dalje nepoznat, uviđaj u toku

Na sednici Štaba za vanredne situacije dogovoreno je da se po hitnom postupku od Ministarstva zdravlja Republike Srbije traže smernice za nastavak rada Specijalne bolnice za rehabilitaciju 

0
Foto: Privatna arhiva

Povodom eksplozije cisterne koja se juče dogodila ispred Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Ivanjici, danas je u ovoj opštini održana sednica Štaba za vanredne situacije. Uzrok eksplozije je i dalje nepoznat a uviđaj je još u toku, kaže Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.

– Danas smo imali Sednicu Štaba za vanredne situacije. Dogovoreno je da se po hitnom postupku od Ministarstva zdravlja Republike Srbije traže smernice za nastavak rada Specijalne bolnice za rehabilitaciju. Štab za vanredne situacije nema nikakve ingerencije, ne može ni odlučivati ni davati naloge u bilo kom smislu, jer Specijalna bolnica je institucija koja se nalazi u našoj opštini ali je pod ingerencijom države.

Po završetku uviđaja izvršiće se kompletna kontrola objekta.

– Bolnica se trenutno greje na struju. Moraće da se uradi kompletna kontrola objekta, ali tek kad se završi istraga. Informacije o uzroku eksplozije još uvek nemamo. Kada se sve završi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će dati konačne informacije o ovom događaju, kaže Lazović.

Radnik star 44 godine, koji je juče teško povređen u eksploziji cisterne, jutros je preminuo.

POSTAVI ODGOVOR