Претрага
[rstr_selector]

Vanja Bulić i Ljubivoje Tadić gosti ivanjičkog Doma kulture

U Plavoj sali Doma kulture u Ivanjici, u sredu 21. decembra biće organizovana dva događaja. Najpre će publika od 18.00 časova imati priliku da prisustvuje promociji knjige Vanje Bulića „Viza za nebo”, dok će dva sata kasnije biti izvedena predstava „Čujte Srbi” koju je rerežirao Ljubivoje Tadić.
U svom novom romanu „Viza za nebo” Vanja Bulić nastavlja da prati uzbudljiva istraživanja novinara „crne hronike“ Novaka Ivanovića, ovoga puta povodom ubistva vlasnika noćnog kluba Laleta Svica, nekadašnjeg žestokog momka sa beogradskog asfalta. Kada iz noćnog kluba dobije anonimni poziv, sa obaveštenjem da je njegov vlasnik ubijen, i kada shvati da policija zanemaruje i zataškava zločin, ovaj beskompromisni novinar upustiće se u traganje za pozadinom krvavog događaja. Međutim,  traganje za istinom prekinuće otmica njegovog sina i Novak će se naći u nezavidnoj situaciji da mora da ga spase tako što će u svojim tekstovima zametnuti pravi trag…
Događaji koji slede smenjuju se kao na filmu: bivši i sadašnji moćnici vuku konce iz senke, prošlost i sadašnjost povezani su beskrupuloznim igrama, a nevidljivi igrači ne prezaju da zarad ličnog bogaćenja posegnu i za najvrednijim kulturnim svetinjama…

Ljubivoje Tadić u monodrami „Čujte Srbi“

Od 20.00 časova na scenu stupa Ljubivoje Tadić sa monodramom „Čujte Srbi“. Predstava je premijerno izvedena 11. marta 2006. godine i do sada je odigrana oko 70 puta. Dramatizaciju i režiju je uradio Ljubivoje Tadić, a muziku  Vojislav Voki Kostić. minuta. U predstavi se koriste tonski zapisi koje govore Dobrica Ćosić „Rajsova opomena“ i Vjera Mujović „Zavetna pesma dr Rajsa“ Vojislava Ilića Mlađeg.
Arčibald Rajs, koga glumi Ljubivoje Tadić, govori o vrlinama i manam srpskog naroda. Vrline pripisuje narodu, a mane inteligenciji i političarima. Predstava traje 55 minuta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *