Veče sećanja na Margitu Stefanović u čačanskom Domu kulture

Veče sećanja na Margitu Stefanović u čačanskom Domu kulture

Veče će biti posvećeno uspomeni na Margitu Stefanović koja je jedno od najpoznatijih lica muzičke scene s kraja 20. veka u Jugoslaviji, a autor knjige „Magi – kao da je bilo nekad” upoznaće publiku sa drugačijim viđenjem njenog života

0

U čačanskom Domu kulture sutra u 20 časova će u okviru projekta „Na margini” biti održano veče posvećeno Margiti Stefanović, heroini nekadašnje jugoslovenske muzičke scene.

dusan-vesic„Magi – kao da je bilo nekad”

Dušan Darijević, novinar i jedan od učesnika programa, kaže da je Margita svojom muzikom obeležila jedan period u istoriji rok scene na ovim prostorima i da će publika sutra imati priliku da se upozna sa drugačijim viđenjem njenog života, o čemu će govoriti Dušan Vesić, autor knjige „Magi – kao da je bilo nekad” i televizijskog serijala posvećenog grupi „Ekaterina Velika”.

– Veče će biti posvećeno uspomeni na Margitu Stefanović koja je jedno od najpoznatijih lica muzičke scene krajem 20. veka u Jugoslaviji. Njeno ime pratile su različite kontraverze, kako za vreme njenog života, tako i posle smrti. Gost na sutrašnjem događaju biće Dušan Vesić, poznati novinar, publicista, pisac i autor biografije o Margiti pod nazivom „Magi – kao da je bilo nekad”, koja je nedavno izašla u Laguninom izdanju. Pokušaćemo da u jednosatnom razgovoru, sa različitih aspekata, rasvetlimo fenomen Margite Stefanović, kaže Darijević.

Projekat „Na margini” se nastavlja u septembru

„Na margini“ je projekat koji se na poseban način bavi ličnostima, umetničkim pravcima i fenomenima koji su obeležili alternativnu umetnost u svetu i kod nas u 20. i 21. veku u književnosti, muzici, filmu i vizuelnim umetnostima.

– Projekat je počeo prošlog meseca, sada nastupa letnja pauza, a sa novim programom ćemo krenuti od septembra. Svakog meseca ćemo imati drugu temu i dovodićemo vrsne poznavaoce alternativne umetnosti, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR