Veče tradicionalne srpske pesme i igre

Veče tradicionalne srpske pesme i igre

- Biće to velika smotra srpske tradicionalne izvorne pesme na kojoj će učestvovati pevačke izvorne grupe iz Moravičkog okruga, ali i drugih mesta u našem okruženju, kaže predsednik KUD-a „Tanasko Rajić“

0

Kulturno-umetničko društvo „Tanasko Rajić” organizuje sutra u Domu kulture u Ljubiću veče srpske, tradicionalne izvorne pesme pod nazivom „Vetar duva od Morave”. Zoran Zatežić, predsednik KUD-a „Tanasko Rajić“ kaže da je ovakav koncert prvi put organizovan prošle godine sa ciljem da se srpska tradicionalna pesma i igra otrgnu od zaborava.

– Biće to velika smotra srpske tradicionalne izvorne pesme pod nazivom „Vetar duva od Morave“ na kojoj će učestvovati pevačke izvorne grupe iz Moravičkog okruga, ali i drugih mesta u našem okruženju. Nastupiće više od 15 izvornih pevačkih grupa koje neguju srpsku tradicionalnu pesmu, koja nažalost, polako izumire. Dolaze nam kulturno-umetnička društva iz Prilipca, Ivanjice, Mrčajevaca, Gornjeg Milanovca, Lunovog sela, Lučana, Požege, Sevojna, Puhova, Guča, a na koncertu će nastupiti i članovi KUD-a „Tanasko Rajić“. To su sve grupe koje neguju staru srpsku tradicionalnu pesmu, a kojih je nažalost sve manje, rekao je Zoran Zatežić.

Nakon koncerta prava srpska igranka

– Prošle godine smo takođe na Svetog Trifuna organizovali koncert i bilo je prelepo, tako da smo odlučili da i ove godine na taj datum organizujemo koncert koji ćemo posvetiti Svetom Trifunu, u susret, naravno, i prazniku Sretenje koji se obeležava 15. februara. Očekujemo prelepo veče narodne pesme i igre, a kada se koncert završi biće održana srpska tradicionalna igranka gde će svi učesnici i gosti imati priliku da zaigraju zajedničko kolo, rekao je Zatežić.

POSTAVI ODGOVOR