Večeras finale kviza „Mozgalica” u Slatini

Večeras finale kviza „Mozgalica” u Slatini

U finalu kviza „Mozgalica“ svoje znanje će odmeriti učenici osnovnih škola „Ratko Mitrović”, „Sveti Sava”, „Milica Pavlović” i „Tatomir Anđelić”

0

U Osnovnoj školi „Branislav Petković” u Slatini se od 2010. godine održava kviz znanja „Mozgalica” koji je osmišljen na inicijativu učeničkog parlamenta i profesora. Kviz je realizovan u okviru međunarodnog projekta SEECEL koji je rađen na nivou osam zemlja Jugoistočne Evrope.

Finale kviza se održava večeras u 18 časova u sali škole, a direktor škole, Lazar Čikiriz, ističe da je veoma zadovoljan jer je ove godine na takmičenju učestvovalo 16 čačanskih škola.

– Još prošle godine smo pokušali da proširimo takmičenje i na druge škole, a ove godine smo postigli apsolutni uspeh jer je 16 čačanskih škola učestvovalo na takmičenju. Večeras će se održati finale gde će svoje znanje pokazati učenici osnovnih škola „Ratko Mitrović”, „Sveti Sava”, „Milica Pavlović” i „Tatomir Anđelić”, kaže Čikiriz.

Takmičenje je prilagođeno školskom programu

Prema njegovim rečima, pitanja na kvizu su prilagođena školskom programu, a učenici imaju priliku da, pored znanja, pokažu brzinu i druge veštine.

– Svaka ekipa ima 4 takmičara, sve je urađeno kompjuterski, u dobroj aplikaciji, a novina je to što smo takmičenje unapredili tasterima za brzo javljanje. Očekujemo da se ovo takmičenje naredne godine proširi na regionalni nivo jer već imamo zainteresovane škole iz Ivanjice, Gornjeg Milanovca, Lučana i Kruševca. Ovim putem se zahvaljujemo gradu Čačku što već dve godine podržava naš projekat, kaže direktor škole u Slatini.

Predtakmičenje 24. Festivala maske

U Slatini se večeras održava i predtakmičenje Festivala maske u organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Abrašević” iz Čačka, sa početkom u 19 časova. Lazar Čikiriz kaže da će se najbolje maske koje večeras odaberu, naći u finalnom delu takmičenja koje će se održati u čačanskom Domu kulture, u nedelju u 11 sati.

POSTAVI ODGOVOR