Velimir Ilić: Ovako nije bilo ni u Miloševićevo vreme

Velimir Ilić: Ovako nije bilo ni u Miloševićevo vreme

- Sramota je za Čačak ovo što se događa. Ne znam da se ikad igde desilo da neko iz parlamenta izbacuje profesore univerziteta, dekane fakulteta, lekare, kaže Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije

0

Rukovodstvo Skupštine i grada Čačka nije smelo da dozvoli da dođe do ovakve krize u Skupštini, smatra Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije. On kaže da su trenutna dešavanja nezapamćena i dodaje da su mogla da budu izbegnuta međusobnim razgovorima.

– Čačak je bio grad koji je bio jezgro srpske demokratije. Tu se nalazila osnova demokratskih normi koje su postavljane u Srbiji. Imao sam mnogo sukoba tada, u Miloševićevo vreme, ali nisam doživeo da se neko tako bahato ponašao kao ovo sada. To nije bilo ni za vreme Miloševića, a ni kasnije kroz moju političku karijeru. Nikad se nije desilo, na primer, da neko oduzme reč odborniku i da mu ne dozvoljava da govori. Nikad se nije desilo da neko iz skupštinske sale izbacuje profesore univerziteta, dekane fakulteta, lekare… To su ljudi koji su hteli nešto da kažu i vi ih morate saslušati, kaže Ilić.

Gradonačelnik mora da bude isti prema svima

Kao najvećeg krivca za nastalu situaciju, predsednik Nove Srbije vidi Miluna Todorovića.

– Gradonačelnik mora da shvati da je svaki odbornik njegov odbornik. I odbornik pozicije i odbornik opozicije. On je svima gradonačelnik bez obzira ko kojoj političkoj opciji pripada. On mora svakog odbornika da zaštiti. To je osnovno načelo demokratije. On mora svakome da dȃ iste uslove, a ne da štiti svoje i da, na primer, kaže: „Nema veze, ove izbacite napolje“. Ne možete opoziciju izbaciti napolje, rekao je Ilić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR