Претрага
[rstr_selector]

Vesna Stambolić: Investicionih radova neće biti dok se ne reše imovinski odnosi

Opština Lučani je u aprilu ove godine od Ministarstva turizma dobila oko 10 miliona dinara za radove na prostoru na kome se inače održavaju centralni događaji tokom Sabora trubača u Guči. Vesna Stambolić, predsednica opštine Lučani, kaže da je opština trebalo da izdvoji dodatnih 14 miliona za izgradnju dva teniska terena i nabavku mobilijara za bazen i trbine za VIP ložu, ali da nikakvih radova neće biti dok se ne reše imovinsko pravni odnosi sa Fudbalskim klubom Dragačevo.

Foto_ Dženarika Info_Sportski centar u Guči
Foto: Dženarika Info_Sportski centar u Guči

– Po mom ovlašćenju, na konkurs kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, aplicirao je moj zamenik Milivoje Dolović. Sredstva koje svako ministarstvo obezbeđuje uplaćuju se direktno na račun budžeta opštine Lučani i to ne može biti urađeno na nekog drugog. S obzirom na to da Sportski centar u Guči ima nerešen status vlasništva, odnosno tribine, bina i sve okolo je vlasništvo Republike Srbije, a vodi se na opštinu, Opština je građevinske dozvole izdala tadašnjem Centru za kulturu i sport. Samo zemljište, znači igralište staro i novo je vlasništvo bivšeg sportskog društva koje se nekim čudnim rešenjima upisalo u katastar Fudbalski klub Dragačevo kao pravni sledbenik, iako meni nije jasno kako je to i pravno i fizički moguće. Krajem prošle nedelje stiglo je rešenje da o poništavanju i vraćanju u pređašnje stanje, znači opet je neko sportsko društvo koje ne postoji vraćeno kao držalac imovine čiji je vlasnik Republika Srbija. Zakon o budžetu izričito zabranjuje ulaganje i trošenje budžetskih sredstava u bilo kakav objekat ili površinu koje nisu u vlasništvu investitora, u ovom slučaju Opštine. Dok se ne reše imovinski odnosi neće biti nikakvih ulaganja jer ja neću potpisati nikakav dokument, kaže Vesna Stambolić

Ovde je reč samo o poštovanu procedure
Novac koji je opredelilo resorno ministarstvo nije došao na opštinski budžet iz prostog razloga jer je procedura takva da kada mi obezbedimo još 14 miliona dinara na tih 10 koje nam je odobreno u ministarstvu, predsednik Opštine, odnosno njegov zamenik treba da potpišu saglasnost i izjavu da su sredstva obezbeđena i da će biti uložena u imovinu koja je ili vlasništvo opštine ili data na gazdovanje opštini. U ovom slučaju toga nema i mi u ovaj posao sigurno nećemo ući, bez obzira što neki hoće da ispolitizuju ovo pitanje i da ga proture kao inat. Ovde se samo radi o poštovanju procedure, a s obzirom na to da su cifre o kojima govorimo milionske i da svaki načinjen prekršaj po tom pitanju povlači krivičnu odgovornost, ja zaista nisam spremna da budem krivično gonjena zbog nečega što sam i sama shvatila, a  na kraju tri puta bila upozorena od stručnih službi da je to nezakonito.

Nije u pitanju rekonstrukcija terena, već ulaganje u nove sadržaje

– Trebalo je da se naprave dva teniska terena, da se kupi mobilijar za bazen i stolice za VIP ložu. Ne radi se nikakva rekonstrukcija na terenu, jer to ne bi ni bilo moguće da se stigne ni da se uradi. Radi se samo o nabavci mobilijara na sportskom terenu i na izgradnji dva teniska terena, iako piše da ih rekonstruišemo, mi dva teniska terena ne posedujemo. Znači niije problem ni da tražimo da nam uplate taj novac, ali bi morali da ga vratimo jer nismo započeli nikakve radove. Dok se ne reši pravo stanje vlasništva objekata i terena na kome je predviđeno da se nabavi mobilijar, neće biti ulaganja novca ni od strane ministarstva, ni od strane opštine, zaključuje predsednica opštine Lučani.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести