[rstr_selector]

Viši sud vratio „Autoservis“ konzorcijumu „Cini -Top Gan“

Pravosnažnom presudom Višeg suda u Čačku, 70% kapitala čačanskog preduzeća „Autoservis“, koji je odlukom Agencije za privatizaciju oduzet konzorcijumu firmi „Cini“ i „Top Gan“, koji su 2003. godine kupili ovu firmu, nakon osam godina suđenja vraćen im je.

Slobodan Spasović vlasnik preduzeća „Cini“kaže da će konzorcijum najverovatnije tražiti nadoknadu štete za izgubljenu zaradu tokom osam godina, koliko frma nije bila u njihovom posedu.

– Mi smo „Autoservis“ kupili 2003. i radili smo dve godine, ali utom je došlo do nekih nesporazuma na relaciji radnici – vlasnici. Bilo je raznih interevencija od strane zaposlenih, od pobuna do zaključavanja kapije preduzeća. Agencija za privatizaciju tada je poništila naš ugovor o kupoprodaji, mi smo se žalili i to je trajalo do pre tri meseca kada je sud presudio u našu korist. Izgubljeno je osam godina, u međuvremenu firma je otišla u stečaj, a sada je situacija takva da mi imamo izbor da tražimo ili da nas vrate u pređašnje stanje, tačnije da nam se vrati 70 odsto kaspitala, ili da od države tražimo odštetu, da nam vrati sav novac što smo tamo uložili sa pripadajućom kamatom i izgubljenom dobiti. Ipak, najveća je šteta što je preduzeće danas ostalo bez radnika, stala je proizvodnja za posao koji smo radili za Italiju, a sve je propalo zbog nečije gluposti – izjavio je Slobodan Spasović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024