Претрага
[rstr_selector]

Voda na kupalištu kod gradske plaže je čista i bezbedna za Bogojavljensko plivanje

Prošle nedelje u Zapadnoj Moravi ponovo su primećene masne mrlje, nakon čega je čačanski Zavod za javno zdravlje uradio analize koje su dostavljene svim nadležnim institucijama i lokalnoj samoupravi u cilju preduzimanja daljih mera, a posebno kako bi se donela odluka da li je bezbedno da se održi plivanje za Bogojavljenski krst koje je zakazano za sutra.

Miloš Stevanić, direktor Sportskog centra „Mladost”, kaže da su poslednje analize pokazale da je na kupalištu kod gradske plaže voda ispravna.

Za takmičenje se prijavilo 150 plivača

– Prethodnih dana je više zagađenja bilo uzvodno, a manje kod kupališta, ali mogu reći da su poslednje analize pokazale da je voda ispravna i da plivači sutra mogu tradicionalno da plivaju za Bogojavljenski krst. Grad Čačak je preduzeo sve da se problem zagađenja reši, Služba civilne zaštite je radila kako bi sanirao taj problem i uspeli su u tome jer jutrošnje analize pokazuju da je voda čista, kaže Stevanić.

Čačani će sutra 15. put plivati za časni krst. Start je u 10.00 sati na gradskoj plaži, a prema rečima Miloša Stevanića do sada se prijavilo 150 plivača od kojih su dve žene.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести