Претрага
[rstr_selector]

Voda odnosi puteve, „Gradac“ ne reaguje

Predsednik Mesne zajednice Pakovraće, Sreten Soković, tvrdi da mesne zajednice sa teritorije grada Čačka, planove rada za narednu godinu Javnom preduzeću „Gradac“ dostavljaju isključivo da bi ih „Gradac“ arhivirao. Soković svoje tvrdnje potkrepljuje time što u Pakovraću, kako kaže, već četiri godine ništa nije urađeno.

– Posle svake poplave ili neke druge vremenske nepogode, dolazile su ovde raznorazne komisije za procenu štete. Popisivali su i evedentirali pričinjenu štetu, ali sve to nije imalo nikakav efekat. Ništa kod nas nije rađeno, ja sam milion puta bio u „Gradcu“ i u Gradskoj upravi. U „Gradcu“ kažu da su im ograničene tehničke mogućnosti, da nemaju vozila niti ljudi, a imaju mnogo posla. I onda kažu da treba da čekamo na red, da postoje prioriteti… Ja se, onda, pitam kakav je taj prioritet? Izgleda da se prioriteti dele po političkoj opredeljenosti: ako ste politički angažovani možete da dobijete nešto, a ako niste-mrka kapa, zaključuje Soković.

Meštani Pakovraća ne mogu da priđu groblju zbog lošeg puta

Soković kaže da je put koji vodi oko groblja u Pakovraću u toliko lošem stanju da postoji problem pristupa.

– Naravno, prijavili smo to „Gradcu“, ali uzalud. Odlazio sam nebrojeno puta i ništa. Onda počnu da odlaze i drugi stanovnici sela, jer se kod njih javi sumnja da li sam ja uopšte prijavljivao naš problem ovom Javnom preduzeću. Posle toga izaberemo delegaciju, pa odem ja kao predsednika Mesne zajednice i nekoliko meštana, međutim, sve je to ostalo samo na pokušajima. Planove rada koje svake godine predajemo „Gradcu“ mi, zapravo, samo prepisujemo. Imam utisak da oni nas zovu samo da bi oni papirološki pokrili svoje obaveze. Ja sam njima već jednom rekao da neću više da dostavljam planove kad se od njih ništa ne realzuje. Ne radi se tu samo o Mesnoj zajednici Pakovraća. Ko zna koliko ima ovakvih problema. Ako za tri, četiri godine u jednoj mesnoj zajednici ne može ništa da se uradi, ama baš ništa, čemu onda vodi pravljenje bilo kakvih planova i predavanje „Gradcu“, pita se Soković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *