[rstr_selector]

Vrnjačka Banja privukla veliki broj turista

U Vrnjačkoj Banji se ovog leta neće održati poznate manifestacije koje se inače održavaju tokom letnje sezone, ali bez obzira na to ovo banjsko mesto svakako ima šta da ponudi turistima koji žele da provedu miran godišnji odmor daleko od gradske vreve, kaže Mina Stanojević, PR Turističke organizacije Vrnjačka Banja.
– U Vrnjačkoj Banji je jedna posebna godina što se tiče i same sezone i svih manifestacija koje smo planirali da održimo, ali smo ih odložili. Na žalost svih naših gostiju odložen je Vrnjački karneval koji je trebalo da se održi od 12. do 19. jula, odložili smo i Festival filmskog scenarija koji je bio planiran od 13. do 17. avgusta. U planu je bilo da se „Dani Danila Bate Stojkovića“ održe od 10. do 12. avgusta na letnjoj pozornici gde se održava i Filmski festival, međutim ove godine to neće biti moguće i do kraja letnje sezone neće biti manifestacija koje uključuju neka masovnija okupljanja. Neće biti ni koncerata koji su bili zakazani tokom celog leta, tako da za sada našim gostima pružamo jedan miran odmor i uživanje u našim banjskim parkovima. Tu je i planina Goč za sve one kojima sada treba mir i tišina daleko od gradske gužve, a verujem da je takvih mnogo ove godine. Mogu da kažem da imamo dosta gostiju, sezona je u punom jeku i hotelski kapaciteti su gotovo svi popunjeni. Nadamo se da će tako biti i u avgustu, s obzirom na to da su se svi ugostitelji i hotelijeri potrudili da sve mere prevencije budu na najvećem mogućem nivou. Svi otvoreni bazeni i spa i velnes centri rade uz najstrože poštovanje mera prevencije, ležaljke su odvojene na distanci od tri metra, tako da su se svi potrudili da se oni koji reše da svoj dan provedu na bazenu osećaju sigurno i bezbedno.

Goč postao avanturistički centar

Na Goču je ove godine otvoren avanturistički centar, pa i ljubitelji adrenalinskih sportova mogu da uživaju u interesantnim sadržajima.
– Imamo jednu novinu od ove godine, a to je avanturistički centar za sve ljubitelje kvadova, streličarstva, biciklizma, imamo razne zanimacije na Goču koji je na samo 15 kilometara od Vrnjačke Banje, tako da se mnogi naši gosti opredeljuju da provedu jedan dan na Goču. Imamo i pešačke staze, a za sve ljubitelje adrenalinskih sportova i jednu enduro stazu. Tako da verujem da će mnogi koji nisu imali priliku tako nešto da probaju, da se odluče da pored odmora u Vrnjačkoj Banji posete i Goč. Ima prelepih restorana sa ribnjacima i etno restorana i seoskih domaćinstava i mislim da je to ono što sada svima godi u ovom periodu.

 

Поделите вести

One Response

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *