Vrtić u Atenici dobija jaslice

Vrtić u Atenici dobija jaslice

U toku izrada projekta za proširenje vrtića; očekuje se pomoć grada i države

0
Ilustracija

Predškolska ustanova ‚‚Moje detinjstvo” u svom sastavu ima jedanaest objekata koji pokrivaju dve trećine teritorije Čačka. U njihovu mrežu ulaze vrtići koji se nalaze na gradskom području, ali i oni koji pripadaju seoskom području i prigradskoj zoni.

Vrtići na Ljubić keju i u Atenici nemaju dovoljno prostora da prime svu decu, zbog čega, svake godine nakon završenog konkursa za upis, veliki broj roditelja i njihove dece ostane na listi za čekanje. Suzana Simeunović, direktorka ove predškolske ustanove, kaže da su  počeli da rade na projektu proširenja objekta u Atenici.

– Naša ideja je da u vrtiću u Atenici napravimo jaslice, jer ih do sada u ovom vrtiću nismo imali. Na taj način ćemo moći da primimo decu uzrasta od jedne do šest i po godina. U planu je i uređenje dvorišta i zamena ograde koja je stara i dotrajala. Urađen je plan generalne regulacije, a nakon toga slede druge pravne procedure kroz koje ovaj projekat mora da prođe kako bi bio realizovan, objasnila je Simeunovićeva i dodala da se nada da će ova ideja biti prihvaćena i realizovana naredne godine.

Očekuje se i pomoć države

Po rečima direktorke ove ustanove, postoji mogućnost da i država učestvuje u finansiranju dogradnje dečijeg vrtića u Atenici, ali je još uvek otvoreno pitanje koliko će pomoći država, a koliko grad.

POSTAVI ODGOVOR