Претрага
[rstr_selector]

Za sedam dana ili novac ili blokada magistrale

Još 12 porodica iz Konjevića, čija su domaćinstva stradala u poplavama u martu ove godine, nije dobilo novac na ime odštete zbog čega su meštani ovog kraja od gradonačelnika Čačka tražili da zastupa njihove interese kod republičkih organa. Kako kaže Svetlana Đurović, predstavnica poplavljenih gradonačelnik im je na danas odžanom sastanku rekao da će u roku od sedam dana svi biti isplaćeni.

– Gradonačelnik nam je rekao da će u roku od 7 dana biti isplaćen novac na osnovu 41 pravosnažnog rešenja, od čega se 12 odnosi na ova domaćinstva u Konjevićima. Od našeg prošlog kontakta sa gospodinom Todorovićem, 30-ak porodica je dobilo novac. U slučaju da nam u roku od 7 dana ne bude isplaćen novac, ne preostaje nam ništa drugo nego da ovog puta zaista blokiramo magistrali, a gradonačelnik nam je rekao da će i on blokirati sa nama, rekla je Đurović.

U saopštenju iz kabineta gradonačelnika, koje je danas dostavljeno mediji, kaže se da je gradonačelnik danas poplavljenima rekao i da će svima koji nisu ispunili formalne uslove za dobijanje pomoći, a pretrpeli su štetu, grad pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *