Претрага
[rstr_selector]

Zabranjena prodaja voća i povrća i na magistrali u Preljini

Prošle nedelje su komunalni inspektori, nakon Mrčajevaca, Donje Gorevnice, Mojsinja i Stančića, zabranili prodaju poljoprivrednih proizvoda i u Preljini, ispod nadvožnjaka na Ibarskoj magistrali.

Međutim, prodavci iz ovog mesta su uložili protest i traže da se tezge sa kojih su godinama hranili svoje porodice, vrate u funkciju. Kako bi se ovaj problem rešio, u Čačku je u proteklih nekoliko dana održano više sastanaka, doduše, na nivou političkih partija, sa kojih prodavcima stužu obećanja da će se stranački prvaci založiti da se prodaja poljoprivrednih proizvoda duž Ibarske magistrale na određen način stavi u legalne tokove.

Milovan Erić, načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor, kaže da je upoznat sa partijskim skupovima, ali ističe da obećanja koja stižu do prodavaca, nisu utemeljena u zakonu.

– Čuo sam za održavanje tih sastanaka i ja sam ih upozorio i zastupam tvrdi stav da niko nema pravo da derogira zakon pogotovu ne ljudi koji vode grad, jer već sada imamo objave na portalima da će građani koji imaju tezge u legalnim tokovima, na zelenim pijacama recimo, koji tamo plaćaju zakup, izaći na javne površine i onda će doći do opšteg haosa. Vlast i država se moraju postarati da se urede mesta gde se roba te vrste može prodavati, ali pre svega u tom procesu se mora poštovati zakon – rekao je Milovan Erić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024