Zagađenje reka stalan problem: Lupnjača prekrivena uljem, nadležni ne reaguju

Zagađenje reka stalan problem: Lupnjača prekrivena uljem, nadležni ne reaguju

- Neko koristi vikende kada ne rade inspekcijske službe da se reši otpada. Moram reći da se to događalo i ranije, ovo nije problem od juče, već nešto što se dešava godinama unazad, kaže Dragiša Petrović

0

Na ušću Lupnjače u Moravu u nedelju je primećeno zagađenje reke koje je odmah i prijavljeno komunalnoj policiji.

Dragiša Petrović, predsednik Društva „Sove na oprezu”, koji je primetio da reka ne izgleda kako bi trebalo, kaže da se to dešavalo i prošle godine u ovo vreme.

Ne postoji volja da se problem reši

– Neko koristi vikende kada ne rade inspekcijske službe da se reši otpada. U nedelju je po površini Lupnjače plovilo nekakvo ulje koje se prelivalo u različitim bojama i bilo je neprijatnog mirisa. Odmah sam se obratio komunalnoj policiji, koja je kasnije izašla na teren. Moram reći da se to događalo i ranije, ovo nije problem od juče, već nešto što se dešava godinama unazad. Naime, prošle godine kada je cela Morava bila prekrivena tom masnoćom, uzeo sam uzorak vode kod pešačkog mosta i na samom ušću u Lupnjaču. Nadležni su rekli da ti uzorci nisu validni i da njih mora da uzme ovlašćena institucija, kaže Petrović.

On smatra da ne postoji volja da se problem zagađenja reka reši i ističe da je razočaran, kako kaže, nebrigom nadležnih službi.

POSTAVI ODGOVOR