Претрага
[rstr_selector]
Foto: Radoslav Bogićević

Zapadna Morava napravila probleme u Slatini i Stančićima

Most koji povezuje Mrčajevce i Slatinu oštećen je zbog velikog vodostaja Zapadne Morave. Gradski štab za vanredne situacije je obavešten o ovom problemu, a most je i dalje otvoren za saobraćaj jer još uvek na ovo mesto nije došla saobraćajna policija, kaže Radoslav Bogićević, predsednik saveta Mesne zajednice Mrčajevci.

– Voda nosi stabla drveća i most je vidno oštećen jer je jedno stablo udarilo u glavni stub tako da je izvaljen iz svog ležišta, a koliko sam ja mogao da vidim otkinuta je i armatura. Pitanje je koliko su sada ti stubovi ukopani u zemlju i kada bi neko veće drvo udarilo bilo bi tek problema.  Most je trenutno prohodan za laka vozila, ali mislim da konstrukcija ne bi izdržala neki veći kamion jer je pitanje šta može da se desi sa preostalim stubovima koji drže most budući da je voda i dalje velika i nosi granje i drveće. Mislim da je lokalna samouprava obaveštena, ali još uvek nema saobraćajne policije i most nije zatvoren za saobraćaj. Očekujemo da će neko uskoro izaći na lice mesta, jer velika količina vode ide iz pravca Ovčar Banje i Parmenca, kaže Bogićević.

Foto: Radoslav Bogićević
Vodostaj Čemernice opada, Morava poplavila oranice u Stančićima

Meštani Ljubićske Baluge su juče uspeli da odbrane svoja domaćinstva od nabujale Čemernice, kaže Slavko Borisavljević, predsednik saveta ove mesne zajednice. Međutim, Zapadna Morava je napravila velike probleme u Stančićima, pa su pružili pomoć i stanovnicima tog sela, ali je voda tokom noći poplavila sve oranice.

– Noć je protekla mirno jer smo juče u popodnevnim satima uspeli da uz pomoć mehanizacije i džakova sa peskom koje nam je poslala lokalna samouprava uspeli da zaustavimo vodu da ne pređe preko bedema. Već je u popodnevnim satima Čemernica počela da opada za oko pola metra tako da smo noć dočekali bezbedno i ako se nastavi vreme bez padavina ne očekujemo probleme. Međutim, Zapadna Morava je napravila probleme u Stančićima, pa smo pokušali da pomognemo ljudima, da im dostavimo džakove sa peskom i mašine. Ljudi su pokušavali da zaštite svoja imanja i uspeli su tokom popodneva u tome, ali je tokom noći Morava nadošla i sve je odnela, tako da je trud i rad bio uzaludan. Verovatno su i druga sela nizvodno sa desne i leve obale stradala od plavljenja Morave, ali ne domaćinstva već poljoprivredni usevi, navodi Slavko Borisavljević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *