Претрага
[rstr_selector]

Zapošljavanje 158 lica u gradskim preduzećima i ustanovama

Kadrovskoj komisiji Vlade Republike Srbije iz čačanske Gradske uprave nedavno je stigao zahtev za zapošljavanje 158 lica, koja će uhlebljenje naći u lokalnim javnim preduzećima, ustanovama i upravama.

Polovina od tog broja dobiće stalno zaposlenje u državnom sektoru. Prema nekim podacima, Srbija ima najmanje 10 odsto više zaposlenih u javnom sektoru, nego što je to slučaj u drugim državama regiona.

Iz vrha čačanske vlasti kažu da Čačak ima manje zaposlenih nego što su to realne potrebe, i da nema govora o partijskom zapošljavanju.

Kao opravdanje za nova zapošljavanja, navedeno je da je reč o licima koja su već radila u Gradskoj upravi, ali na određeno vreme.

Najveći broj zahteva za novim zapošljavanjem stigao je iz Centra za socijalni rad 16, potom iz Gradske uprave za poresku administraciju 10, PU „Moje detinjstvo“ šest. Po tri radnika su tražili i Uprava za urbanizam, Vodovod, Komunalac i Naučno-tehnološki park. Naravno ovi zahtevi se odnose na angažman u stalnom radnom odnosu. Zanimljivo je da je i Dom kulture podneo zahvet za primanjem novih ljudi, ali za povremene poslove.

Odgovor Vlade, tačnije Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, biće poznat do 25. februara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *