[rstr_selector]
Фото: Културни центар општине Лучани у Гучи

Завршен 62. Драгачевски сабор трубача, проглашени овогодишњи победници

Проглашењем победника, синоћ је завршен 62. по реду Драгачевски сабор трубача у Гучи. У финалу се такмичило 16 оркестара, а победник овогодишњег Сабора је оркестар Стефана Младеновића из Врања, док је титулу најбољег трубача понео Бојан Ристић из Владичиног Хана. „Златну трубу”, као најпопуларнији трубач освојио је Миленко Филиповић из Ужица.

Награду „Златна јабука” добио је оркестар „Тимочки весељаци” из Књажевца за најизворније музицирање. Најбољу песму одсвирао је оркестар Кристијана Азировића из Бојника, а најбоље коло, оркестар „Браће Илић” из Пожеге. За најбољег бубњара проглашен је Александар Ивановић из оркестра Бојана Крстића, најбољи басиста је Никола Сејдић из оркестра Исидора Зећировића из Бојника, а најбољи тенориста је Оливер Ивановић из оркестра Владимира Ивановића из Загужања.

Бојану Крстићу из Владичиног Хана, победнику прошлогодишњег Сабора, у суботу је, у оквиру програма „Победили су – заслужили су”, уручено мајсторско писмо, највише признање које један трубач може добити, чиме је постао 56. мајстор трубе у Србији.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести