Zbog epidemije gripa u čačanskim vrtićima prepolovljen broj dece

Zbog epidemije gripa u čačanskim vrtićima prepolovljen broj dece

Dezinfekcija u vrtićima koja inače postoji povećana je na veći nivo od trenutka kada je Zavod za javno zdravlje prijavio epidemiju gripa, a sprovode se i sve preventivne mere, navode u PU „Moje detinjstvo“

0
Ilustracija

Vrtići Predškolske ustanove „Moje detinjstvo” u Čačku za vreme zimskog raspusta rade normalno, ali je broj dece znatno smanjen, kaže direktorka Suzana Simeunović. Prema njenim rečima, to nije neuobičajeno u periodu školskih raspusta, ali poslednjih dana zbog epidemije gripa sve je manje dece koja dolaze jer roditelji žele da ih zaštite od virusnih infekcija.

Sprovode se sve mere radi sprečavanja širenja gripa

– Već prvog dana raspusta nama je opao broj dece na 50 odsto, a do danas se taj broj smanjio na 38 odsto. Nemamo pojedinačnu informaciju za svako dete da li je bolesno, verovatno ima i one dece koja odsustvuju iz predostrožnosti. Sprovodimo redovne mere, kontrole i zaštite, i pokušavamo da smanjimo mogućnost širenja infekcije u kolektivu. Dezinfekcija koja inače postoji je povećana na veći nivo od trenutka kada je Zavod za javno zdravlje prijavio epidemiju gripa. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i sprovešćemo sve preporuke koje budemo dalje dobili od njih, od Sanitarne inspekcije i od Ministarstva zdravlja, kaže Suzana Simeunović.

POSTAVI ODGOVOR