[rstr_selector]

Zbog niskih temperatura produženo grejanje u Čačku

S obzirom na to da su za naredne dane najavljene veoma niske temperature, isporuka toplotne energije iz toplana i gradskih kotlarnica u Čačku biće produžena do ponoći, kaže Vladimir Kandić, tehnički direktor JKP za grejanje „Čačak“. On kaže da je ovo preduzeće spremno i na dvadesetčetvoročasovni režim rada, ukoliko za to bude potrebe.
– Narednih dana, za Božićne praznike kada su najavljeni veliki mrazevi i niske temperature, predviđeno je da radimo  produženo, naime do ponoći. Ukoliko bude potrebno radićemo i duže sve do ranih jutarnji sati kada se nastavlja normalno grejanje. To će pre svega zavisiti od spoljnih temperatura ukoliko budu ekstremni minusi, kao što su je i najavljeno, i mi ćemo tim produženim režimom i raditi. Spremni smo i za tu mogućnost neprekidnog rada ukoliko bude potrebno da bi održali projektovane temperature u stanovima, a takođe da bi zaštitili našu instalaciju – kako primarnu tako i naših korisnika.

Ukoliko bude potrebno produžen režim će se nastaviti i posle Božića

– I posle Božićnih praznika ukoliko budu ekstremno niske temperature, radićemo u produženom režimu, tj. do deset, jedanaest sati uveče, pa i do ponoći a po potrebi i duže, rekao je tehnički direktor JKP za grejanje „Čačak“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *