Željko Obradović sa Morave kreće po jubilarnu titulu

Željko Obradović sa Morave kreće po jubilarnu titulu

Naš proslavljeni košarkaški trener po starom dobrom običaju praznike iskoristio da u zavičaju ,,napuni baterije" za nove pobede, najpre na predstojećem Fajnal foru u Španiji

0
Foto: Dženarika info

Ime Želimira – Željka Obradovića odavno je poznato svima, ne samo u krugovima ljubitelja sporta. Sa osvojenih devet klupskih titula, zvanično je najuspešniji trener Starog kontinenta, a nezvanično među nekoliko najvećih čačanskih brendova. Koliko se naš grad ponosi slavnim zemljakom, toliko ovaj as ne zaboravlja korene, pa se trudi da upravo na obali Zapadne Morave obnovi energiju neophodnu za nove pobede.

Pred njegovim aktuelnim timom, istanbulskim Fenerbahčeom, nalazi se Fajnal for turnir Evrolige, koji će se od 17. do 19. maja održati u Vitoriji. Biće to osamnaesto po redu Željkovo učešće, pri čemu je u dosadašnjoj karijeri trijumfovao na čak devet. Njegovu radnu biografiju trenera čine zvučna imena klubova poput Partizana, Huventuda, Real Madrida, Benetona i Panatinaikosa. Vredi napomenuti da je, od ukupno šest osvojenih titula najbolje evropske ekipe, grčki gigant pet titula osvojio upravo tokom ,,Obradovićeve ere“.

Sa Fenerbahčeom je nastavio zlatni niz, najpre ih vodeći do prvog Fajnal for-a, da bi u sezoni 2016/2017. i osvojili Evroligu. Hoće li se bliska istorija ponoviti i ovog, za svetskog Čačanina jubilarnog puta, ostaje da se isprati. Sigurno je da, kao i svih ovih godina, uskršnji praznici prvovedeni u Čačku sa prijateljima i porodicom, za Željka predstavljaju svojevrsne ,,specijalne pripreme”.

POSTAVI ODGOVOR