[rstr_selector]

Zlatibor spremno dočekuje uskršnje i prvomajske praznike

Očekuje se da veliki broj gostiju iskoristi najavljeno sunčano i toplo vreme kako bi predstojeće uskršnje i prvomajske praznike proveli na „zlatnoj“ planini, jednoj od najposećenijih turističkih atrakcija Srbije. Hoteli na Zlatiboru pripremili su praznične popuste, pa uz restorane, zabavne parkove i brojne atrakcije spremno dočekuju sve koji planiraju da prolećni odmor provedu na čistom vazduhu, u netaknutoj prirodi i uz mnoštvo sadržaja. Kapaciteti se već postepeno pune, a prve procene predviđaju boravak preko dvadeset pet hiljada posetilaca, kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora.

Svi lokaliteti na Zlatiboru i u okolini uređeni su, spremni i otvoreni za posete. Agencije nude jednodnevne izlete, a veliki broj hotelijera je izašao sa promotivnim paketima koji obuhvataju tri ili četiri dana, u zavisnosti od perioda samog boravka. Ti smeštajni kapaciteti su već rasprodati, a hotelijeri su za svoje goste pripremili određene animacije u samim objektima.

Etno Selo Sirogojno
Za svakoga ponešto na planini i u okolini

Radno vreme Stopića pećine je svim danima od 09.30 do 18.00 časova. Ova, po rečima direktora, najposećenija zlatiborska atrakcija, samo u prethodnoj godini privukla je nešto više od osamdeset hiljada posetilaca, što predstavlja svojevrsni rekord. Međutim, dodaje on, svaki lokalitet je specifičan i nudi nešto posebno, generišući veliki broj dolazaka turista. Muzej „Staro selo“ Sirogojno otvoren je za posete od 09.00 do 19.00, a gosti svim danima mogu posetiti i gostiljski vodopad. Planinski centar Tornik radiće od 27. aprila do 5. maja, od 09.00 do 16.00 časova, a svim posetiocima na raspolaganju su žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama. Na samo četrdeset kilometara od Zlatibora, na Mokroj Gori, poznate atrakcije Šarganska osmica i Drvengrad Emira Kusturice takođe su otvorene za praznike.

Stopića pećina

Na samom Zlatiboru, u sportskom centru „Wai Tai“ od 2. do 4. maja biće organizovani koncerti, za koje su karte već u prodaji. „Dino park“ priprema Vaskršnji karneval i Prvomajski maskenbal, na kojima će posetioci svih generacija uživati u zabavnom programu i prazničnoj atmosferi. Ljubitelji avanture i adrenalina imaće priliku da svoje sposobnosti oprobaju u „Avantura parku“, uživaju u vožnji kvadovima i zip line-u u Ljubišu, a za aktivan odmor na raspolaganju su im obeležene pešačke i biciklističke staze, škole jahanja i iznajmljivanje kočija.

– Auto-kamp u blizini magistrale i Tić polja je uveliko otvoren i u funkciji, pa svi koji vole aktivan odmor i uživanje u prirodi mogu rezervisati svoje mesto. Već je najavljen dolazak nekoliko grupa iz inostranstva za sredinu maja. Trebalo bi spomenuti lokalitete koji nisu na teritoriji naše opštine, ali privlače podjednako veliki broj turista: Nacionalni park Tara, prirodni rezervat Uvac, Višegrad sa Kamengradom…Ono što regiju Zapadne Srbije čini posebnom i različitom upravo je bogatstvo sadržaja, prirodne i kulturne ponude, zaključuje Živanović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *