Zlatiborska gondola dobila dozvolu za gradnju

Zlatiborska gondola dobila dozvolu za gradnju

Građevinska dozvola za realizaciju prve faze radova na izgradnji panoramske gondole na Zlatiboru stigla je juče, ali problem imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju još četiri faze nije rešen

0

S obzirom na to da je juče izdata građevinska dozvola, Javno preduzeće „Gold gondola“ već krajem sledeće sedmice počinje radove na izgradnji poslednje stanice i dva stuba gondole. Prema rečima Bojane Božanić, direktorke ovog preduzeća, već su obavljeni razgovori sa izvođačem radova, nadzornim organom i partnerima iz Francuske.

– Preostale faze su još dve stanice, početna i međustanica i delovi sa stubovima između stanica. Tu imamo problem imovinsko-pravnih odnosa i to na parcelama koje su u svojini Republike Srbije, a na kojima je držalac Poljoprivredni kombinat „Zlatibor“. Po tom pitanju smo došli do trenutka da Republički geodetski zavod treba da dâ nalog katastru u Čajetini da počne sa postupkom javnog izlaganja tog zemljišta, odnosno utvrđivanja vlasništva nad spornim parcelama. Već četiri meseca se na tom polju ništa ne dešava i ja iskreno verujem da će institucije koje u ovoj zemlji još funkcionišu učiniti nešto na tom planu i da ćemo moći to da završimo vrlo brzo, kaže Božanić.

Prva faza gotova do zime

Direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola“ podseća da će gondola biti duga devet kilometara i da će imati tri stanice i 36 armirano-betonskih stubova.

– Podsećam i da je oprema uvezena iz Francuske mada još kabine treba da stignu, ali verujem da će to biti realizovano posle odmora, od septembra. Mislim da će radovi na prvoj fazi sasvim sigurno biti gotovi do zime, a i da će dozvole za preostale četiri faze stići do kraja ove godine, rekla je Božanić.

POSTAVI ODGOVOR