[rstr_selector]

Златиборска гондола од сутра поново отворена за путнике

Панорамска гондола на Златибору, која је од 16. октобра била затворена за путнике, почиње са радом сутра. Разлог престанка рада гондоле били су технички радови у оквиру припреме за зимску сезону. Извршено је и уређење врха Торника за нове садржаје, како би све било спремно за предстојеће празнике и школски распуст, рекла је Бојана Божанић, директор ЈП „Голд Гондола”.

– ЈП „Голд Гондола” се, као и сваке године, припрема за зимску сезону, како са техничке стране тако и у погледу садржаја које нуди. Тако да смо искористили период од краја октобра, након веома успешне сезоне, да организујемо различите припреме, пре свега у техничком смислу. Организован је редован годишњи преглед жичаре који подразумева проверу безбедносних система, кочница, кабина, ужета, свих инсталација и то смо урадили у сарадњи са једном аустријском фирмом која је лиценцирана за ову врсту активности. То је све трајало током целе недеље. Након тога, прешли смо на редован полугодишњи преглед стубова. Колеге из Зимске службе и Службе одржавања су прегледале стубове у смислу визуелног прегледа, подмазивања котурних батерија, прегледа комуникационог система. Све је у најбољем реду и спремно је за зимску сезону. Осим у области техничке службе, искористили смо ових пар недеља да радимо на врху Торника, да инфраструктурно припремимо земљиште за постављање једног монтажног кафића као и дечјег игралишта, односно за уређење читавог простора које ће бити спремно за празнике, распуст и касније за Нову годину.

Поред тога што је обављен комплетан технички преглед жичаре, стубова и остале опреме, организована је и додатна обука за запослене у овом предузећу, навела је саговорница.

– Три недеље до почетка новембра смо искористили и за обуку запослених у Техничком сектору, како би се извршило комплетно усавршавање запослених који су кренули са обуком раније када смо почели да радимо. Сада смо само наставили са додатном обуком, како би их оспособили да самостално врше различите активности на одржавању, на још вишем ниво него што је то било до сада – у погледу станица, али и у погледу стубова. У периоду када нисмо радили извршена је и провера оспособљености запослених за рад на висини. То нам је иначе обавеза на годишњем нивоу. Истакла бих да је наша Техничка служба спремна за рад у посебним условима и труде се да овај сложен систем инсталација одржавају и о њему воде рачуна на највишем нивоу. Додатно се едукујемо и сваке године уводимо новине у обуку.

Радно време Гондоле ће од петка 3. новембра бити измењено у складу са преласком са летњег на зимско рачунање времена.

– Крећемо 3. новембра у редован режим рада. Радно време је радним данима од 10 до 15 часова, односно у 16 часова је последња вожња са Торника, а викендом од 9 до 15 часова, односно последња вожња са Торника је такође у 16 часова. Тако ће бити у наредном периоду.

За непуних месец дана Голд Гондола ће кренути са најавом садржаја за зимску сезону, а за најмлађе посетиоце ће током предстојећег новембарског распуста бити припремљене бесплатне радионице, рекла је Бојана Божанић.

– Испланирали смо јесењу чаролију на међустаници од 8. до 12. новембра, која ће бити посвећена деци и родитељима и биће бесплатна. Позивамо све да буду наши гости, да изађу на међустаници Голд Гондоле, јер ће уживати у овим бесплатним садржајима које смо припремили.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *