Претрага
[rstr_selector]

Zlatna plaketa Delfini Rajić za doprinos očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa Moravičkog okruga

U Domu kulture „Vojislav Ilić” na Rudniku sinoć je otvoren 35. Dečji majski salon na kojem su predstavljeni učenički likovni radovi od Rudnika do Ivanjice.

Na tom događaju je Udruženje Rudničana dodelilo zlatnu plaketu Delfini Rajić, direktorki Narodnog muzeja u Čačku, za nemerljiv doprinos u očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa Moravičkog okruga.

Nagrada kao priznanje za trud kolektivu čačanskog Narodnog muzeja

Delfina Rajić je rekla da ovu nagradu vidi kao posebnu čast jer stiže iz rudničko – takovskog kraja, poznatog po presudnim događajima koji su usmeravali tokove srpske istorije.

– Dobijanje Zlatne plakete smatram posebnom čašću i prihvatam je u istom duhu u kome je i dodeljena – kao nagradu koja se odnosi ne samo na ono što je urađeno, već, možda i više, i na budućnost. Zbog toga će svi naši napori biti bolji i jači zbog sećanja na današnji dan. Srećna sam i ponosna što vam u ovom trenutku i sa ovog mesta svoju blagodarnost mogu jednostavno, ali iskreno izraziti ne samo u svoje lično, već i u ime celog kolektiva čačanskog Narodnog muzeja. Zlatna plaketa predstavlja podsticaj našem zajedničkom trudu i visoko priznanje za ostvarene rezultate, zaključila je Delfina Rajić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *