Zračak konačno dobija lift

Zračak konačno dobija lift

Još uvek traju grubi građevinski radovi koji će se nastaviti narednih nedelju dana, a nakon toga sledi ugradnja lifta. U zavisnosti od dinamike poslova, lift bi trebalo da bude ugrađen za oko tri nedelje

0

U čačanskoj Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, u toku su pripremni radovi za ugradnju lifta koji je neophodan kako bi i korisnici sa fizičkim smetnjama mogli da koriste spratni deo objekta, što već pet godina nije bilo moguće.

Prema rečima Ane Jakovljević, v.d. direktora ove ustanove, ugradnja lifta neće iziskivati prevelike građevinske prepravke na samom objektu.

– Još uvek traju grubi građevinski radovi koji će se nastaviti narednih nedelju dana, a nakon toga sledi ugradnja lifta. U zavisnosti od dinamike poslova, lift bi trebalo da bude ugrađen za oko tri nedelje. Kada je reč o tome gde će se on nalaziti, napravljeno je idejno rešenje pri kome neće biti rušenja i demontaže velikih elemenata u zgradi, prepravke će biti minimalne. Lift se postavlja na samom izlazu iz ustanove, odnosno na mestu vrata koja nas dele od terase, izjavila je Ana Jakovljević.

Sledi i popravka krova

– Uporedo sa ovim, izvode se i pripremni radovi za popravku krova, pa će i prostorije koje zbog prokišnjavanja nisu bile u funkciji, ponovo biti u upotrebi, rekla je Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR