[rstr_selector]

„Zračak“ ponovo traži radnike

Ustanovi za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čačka i dalje nedostaju stručni kadrovi zbog čega su od nadležnog Ministarstva ponovo tražili dozvolu da zaposle defektologe i medicinske sestre. Pedagod ustanove, Milica Veljović naglašava da je broj korisnika odavno nadrastao broj zaposlenih.

– Kada je ustanova otvorena imali smo 35 korisnika, a sada ih ima 74, sa još dva koja će uskoro biti primljena. Ali, za to vreme se broj zaposlenih nije menjao i kakav je bio na početku rada, takav je i danas. Faktički, imamo duplo više korisnika sa istim brojem zaposlenih. U ovom trenutku mi imamo četiri defektologa, četiri terapeuta i šest medicinskih sestara što je nedovoljno. Od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražili smo prijem dva defektologa i jedne medicinske sestre što je minimum minimuma za naše realne potrebe, kaže Veljović.

U pitanju je kvalitet usluge

Pedagog Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ kaže da se zaposleni trude da sve poslove odrade u skladu sa protokolima, ali da je zbog velikog broja korisnika u malim grupama, što nameće mali broj zaposlenih, u opasnosti kvalitet rada sa korisnicima.
– Mnoge stvari zavise od stepena bolesti korisnika. Mi bismo morali da formiramo grupe po stepenima bolesti i godinama korisnika. Ali, kod nas nije tako i to upravo zbog manjka kadra. Moram da naglasim da se svaki posao odradi, ali bi to bilo mnogo kvalitetnije kada bismo imali još radnika, rekla je Veljović i dodala da, prilikom podnošenja prethodnog zahteva, Ministarstvo nije dalo saglasnost za prijem radnika.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023