Претрага
[rstr_selector]

Borac na svom terenu otvara sezonu u ABA 2 ligi

Košarkaši Borca sutra počinju takmičenje u novoj sezoni ABA 2 lige. Prvi protivnik će im biti ekipa sarajevskog Sparsa, koja je debitant u ovom takmičenju. Trener Borca, Jovica Arsić, kaže da je u prelaznom roku Borac napustilo sedam igrača, ali su došli Zekavičić, Stamenković, Majstorović, Alikadić i Kočović koji će uz standardne prvotimce iz prethodne sezone dati sve od sebe da ponove dobre rezultate iz prethodne sezone i pokušaju da ostanu nepobedivi na domaćem terenu.

– Bilo je dosta izmena u rosteru ove godine, sedam igrača nam je otišlo, a došli su nam Filip Zekavičić, Svetozar Stamenković, Đorđe Majstorović, Adi Alikadić i Nikola Kočović. Pored toga obnovili su ugovore igrači koji su bili osnova tima prošle godine i potpisali smo uglavnom dugoročne ugovore sa igračima jer želimo da držimo kostur tima duže na okupu. Pripremni period je prošao onako kako smo i planirali, uspeli smo dobrim delom da se uigramo, ne mogu da kažem da je ekipa na maksimumu, ali verujem da je to dovoljno za start prvenstva. Što se ambicija tiče, prva i osnovna je da se predstavimo što bolje i da publika od prve utakmice prepozna da smo spremni da uradimo sve što je u našoj moći da bi opravdali njihovo poverenje i da ostvarimo rezultate kakvi su bili prošle godine. Prvi plan nam je da ne izgubimo nijednu utakmicu kod kuće. Nezahvalno je sada prognozirati celu sezonu u ABA 2 ligi, ali učinićemo sve da se izborimo za učešće u plej-ofu. Bez obzira na to što ima dosta timova sa većim budžetima, mislim da imamo jaku podršku domaćih navijača i ako zadržimo tu nepobedivost na domaćem terenu mislim da nam šanse značajno rastu i da ćemo uspeti da uz nekoliko pobeda na strani ostvarimo cilj.

Arsić: Sparsi su veoma dobra ekipa

Što se tiče ekipe Sparsa oni su debitanti u ovom takmičenju, ali imaju potencijala, kaže Arsić.

– Reč je o vrlo ambicioznoj ekipi koja ima mlad tim fizički dobro selektiran. Bez obzira na to što oni imaju potencijal mislim da smo mi kvalitetniji protivnik i da ćemo sutra to pokazati na terenu. To što igramo prvu utakmicu na domaćem terenu je prednost jer ima dosta mladih igrača u našem timu koji još nemaju iskustva igranja u ABA 2 ligi, a i kroz prijateljske utakmice se videlo da publika tu značajno pomaže, tako da u ovom periodu kada imamo problem sa izostankom Kočovića koji je povređen i koji će biti određeno vreme odsutan, sigurno da ćemo to lakše nadomestiti kada je naš šesti igrač tu, a to je naša publika, i kada imamo vetar u leđa u vidu njihove podrške.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *