Претрага
[rstr_selector]

Bogdan Trifunović novi predsednik Bibliotekarskog društva Srbije

Bogdan Trifunović, direktor biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku izabran je prošle sedmice za predsednika Bibliotekarskog društva Srbije.

Izbori za najodgovorniju funkciju Bibliotekarskog društva Srbije započeli su u 2015. godini za sve organe ovog najmasovnijeg i najstarijeg strukovnog udruženja u Srbiji. Ovo društvo postoji od 1847. godine i okuplja bibliotečko-informacione radnike svih biblioteka u zemlji.

– Ja sam, kao direktor Gradske biblioteke u Čačku, počastvovan poverenjem koje su mi kolege ukazale prošle nedelje na Skupštini Bibliotekarskog društva Srbije. Taj izbor dolazi u trenutku koji je sa profesionalnog gledišta izazovan i težak za društvo koje je proteklih par godina zapalo u određenu krizu, pre svega noseći breme vremena u kome živimo, ali jednim delom i odsustvom inicijative i dovoljno aktivnosti da bude prepoznato od većine bibliotečkih radnika i profesionalaca u zemlji kao krovno udruženje i krovna organizacija koja okuplja biblioteke i bibliotekare svih nivoa u Srbiji, ističe novi predsednik Bibliotekarskog društva Srbije.

Za predsednika Bibliotekarskog drušva Srbije, u četvorogodišnjem mandatu, Trifunović je predložen na inicijativu kolega iz Narodne biblioteke Srbije i drugih biblioteka u Srbiji, čime je njemu lično, ali i Gradskoj biblioteci u Čačku, odato priznanje za dosadašnji profesionalni rad.

– Prihvatio sam nominaciju sa idejom i željom da se revitalizuje rad društva i podružnica po okruzima u Srbiji. Tu pre svega mislim na Moravički okrug jer je naša podružnica trenutno neaktivna, ali i da se društvo nametne kao sagovornik prema višim instancama, pre svega mislim na ministarstvo kulture, ali i Vladu Srbije, kako bismo se borili za bolji profesionalni integritet i status naše profesije. Moj plan rada je upravo okrenut ka tom dugoročnom cilju. Predstoji nam jedan period konsolidacije samog Bibliotekarskog društva i mi se nadamo da će ono uspeti da očuva sve već prepoznate elemente svog rada, ističe Bogdan Trifunović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *