Претрага
[rstr_selector]

Do petka će znati ko u TOČ-u ostaje bez posla

U Turističkoj organizaciji Čačka, trenutno se sa sigurnošću ne može utvrditi tačan broj zaposlenih, kao i onih koji za ovu ustanovu rade povremeno, po ugovoru o delu.

Prema poslednjim podacima u ovoj ustanovi platu prima dvadeset troje ljudi, a mesecima se govori o smanjenju radnika. Od avgusta 2008. do prošle godine, kada je smenjen prethodni direktor, uhlebljenje u ovoj javnoj ustanovi, o trošku naroda, našlo je još 15 ljudi, na već postojećih osam, koliko ih je bilo u vreme kada je Miodrag Stevanić preuzeo funkciju direktora. Među 15 novozaposlenih bila je i supruga Vojislava Ilića, gradonačelnika Čačka.

Prema rečima Dragomira Savića, sadašnjeg direktora Turističke organizacije, do petka će se znati ko su radnici koji će otići iz ove ustanove, jer je u toku primena programa rešavanja viška zaposlenih.

O dosadašnjim rezultatima angažovanja 23 ljudi koji dolaze na posao u Turističku organizaciju Čačka, najbolje svedoče komentari nezadovoljnih ljudi. Neki od njih su da turisti pri poseti Čačku lutaju, jer u gradu ne postoji turistički info pult, iz Čačka nemaju da ponesu suvenir, a o nekim turističkim uslugama, da ne govorimo. Prema broju zaposlenih, reklo bi se da čačanski turizam cveta, međutim, situacija je iz godine u godinu sve lošija, a para u budžetu sve manje.

Za razliku od čačnske turističke organizacije, koja, ponovićemo to još jednom, broji čak 23 zaposlena, u Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja radi devet ljudi. U ovaj broj su uračunati i zaposleni na info pultu koji je otvoren svakoga dana, dok se u jeku sezone povremeno angažuju još dve osobe kao ispomoć. U Turističkoj organizaciji Oplenac, u Topoli ima svega četvoro zaposlenih. Turistička organizacija Zlatibor ima 17 radnika, od kojih skoro polovina ne sedi u kancelarijama ove ustanove, već rade u kampu, konačištu, info pultu i u Stopića pećini.

Rezultati zaposlenih u ove tri turističke organizacije su i te kako vidljivi i merljivi, za razliku od čačanske, koja može da se „pohvali“ isključivo sa aferama i nenamenskim trošenjem sredstava, koje, u krajnjem zbiru, donose velike gubitke.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *