[rstr_selector]

„Gospođa ministarka“ pred čačanskom publikom

Na sceni čačanskog Doma kulutre u četvrtak, 30. januara gostuje beogradsko pozorište „Boško Buha“ sa predstavom „Gospođa ministarka“ koja će početi u 20 časova.

Ono što ovu predstavu izdvaja od drugih koje su rađene po istom tekstu Branislava Nušića jeste što u njoj muškarci igraju i muške i ženske uloge.

Rediteljka Tatjana Mandić Rigonat je Nušićevu komediju o alavosti za vlašću i izvitoperenjima koja ona donosi, postavila u radikalnom obličju. Izbor da muškarac igra Živku omogućuje uzbudljivo razrešenje, odigravanje zaokreta koji ima ubojiti društveno politički smisao. Na vrlo dosetljiv, scenski efektan način iskazana je prevrtljivost političara, činjenica da su suštinski nevažne ideje koje oni nominalno zastupaju i da im je jedino bitno osvajanje visokog položaja, prilike za paradiranje i lično profitiranje.

Ulogu ministarke Živke tumači Goran Jevtić, a pored njega u predstavi glume Mihailo Todorović, Miloš Vlalukin, Uroš Jevtić, Katarina Marković, Nemanja Oliverić, Saša Simović, Rastko Vujisić, Viktor Savić, Nenad Nenadović, Vlastimir Velisavljević, Dragoljub Denda, Branislav Platiša, Aleksandar Goranić i drugi.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *