Претрага
[rstr_selector]

Moravički okrug bogatiji za četiri devojčice

Porodilište

U čačanskom porodilištu 23. decembarskog dana rođene su tri bebe i sve tri su devojčice, a u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike neće pogodovati osobama sa srčanim i disajnim problemima. Meteoropate mogu osetiti bolove u mišićima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 25 puta na terenu, a 35 pregleda je obavljeno u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

U Ulici Milutina Vujovića kod broja 61 juče je došlo do pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog vodovoda kvar će biti saniran u toku prepodneva. U ostali delovima grada snabdevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu će do 12 sati voda biti zatvorena u Ulici Slobodana Nikolića Brke zbog radova na saniranju kvara.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. U Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na gradskom području.

Stanje na putevima

Prvi kalendarski dani zime doneli su porast dnevnih temperatura i naglo otapanje snega, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Za mnoge početak poslednje radne nedelje u ovoj godini biće još jedan razlog da na putevima bude više vozila. Vozačima će narednih dana biti potrebno više strpljenja za volanom jer su zbog pojačanog saobraćaja česti kraći zastoji i prekidi u saobraćaju. Na putevima ima novonastalih oštećenja posle snežnih i ledenih dana zbog čega je potrebno da vozači dodatno smanje brzinu jer naglo otapanje snega i kiša koja je najavljena za danas donosi i više vode na kolovoz a ujedno su vodom popunjena i sva ulegnuća i oštećenja a predstavljaju opasnost jer se ne vide.
Na putevima u nižim krajevima vozače očekuje dobra prohodnost, a na putevima u planinskim predelima i ka zimskim cetnrima na kojima se narednih dana očekuje pojačan saobraćaj, zatoja nema, ali ima snega na kolovozu zbog čega se saobraćaj odvija nešto usporenije. Učestali odroni su još jedna opasnost poslednjih dana na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *