Претрага
[rstr_selector]

Pojačana kontrola prometa akcizne robe u Užicu i Čajetini

U cilju suzbijanja nedozvoljenog prometa i trgovine akciznim proizvodima, na području grada Užica i opštine Čajetina, 22. i 23. aprila, policijski službenici su, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Užicu, izvršili pretresanje stanova i drugih prostorija kod 13 lica, kao i kontrolu poslovanja poslovnih objekata koji se bave prodajom cigareta.

Prilikom pretresa oduzeto je oko 244 kilograma rezanog duvana nepoznatog porekla, 1650 paklica raznih cigareta bez akcizne markice i dva putnička automobila.

Policijski službenici Policijske uprave u Užicu su, prilikom redovne kontrole saobraćaja, zaustavili putničko vozilo, čiji je vlasnik osumnjičeni M.C. i pregledom vozila i lica pronašli oko 120 kilograma rezanog duvana nepoznatog porekla, koji je osumnjičeni nabavio od nepoznatog lica u cilju dalje preprodaje, pri čemu nema ovlašćenja za trgovinu rezanim duvanom.

U svojstvu osumnjičenog saslušan je M.C. (42) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina, nakon čega mu je na osnovu odobrenja Osnovnog javnog tužioca u Užicu doneto rešenja o zadržavanju do 48 sati. Izvršenim pretresanjem stana i drugih prostorija osumnjičenog M.C. pronađena je interna evidencija o prodaji cigareta, kao i konditorski proizvodi, koji su uz potvrdu oduzeti. Tržišna inspekcija je, uz potvrdu oduzela duvan, dok su policijski službenici oduzeli pomenuto vozilo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi u svojstvu osumnjičenih saslušani su R.K. (41) iz Sirogojna i I.K. (22), Lj.Z. (27), M.F. (32) svi iz Užica. Prilikom pretresa prostorija STR „Bella donna 2“ u Užicu i stana osumnjičenog I.K, pronađeno je 185 paketića rezanog duvana, ukupne težine oko 18 kilograma. Pretresom prostorija preduzetničke radnje „Piu bella plus“ u Užicu i porodične kuće osumnjičenog Lj.Z. pronađena su 604 paketića rezanog duvana, ukupne težine oko 60 kilograma i deset paklica cigareta raznih marki bez akcizne markice i bez prateće dokumentacije o nabavci cigareta.

Takođe, policijski službenici izvršili su pretresanje menjačnice i kioska „Tri M“ u Užicu i porodične kuće osumnjičenog M.F, i tom prilikom su pronađene 72 paklice raznih cigareta bez akcizne markice. Izvršenim pretresanjem prostorija STKR „Rolex“ u Sirogojnu, čiji je vlasnik R.K., oduzeto je oko 1560 paklica raznih vrsta stranih cigareta bez akcizne markice i oko 45 kilograma rezanog duvana.

Policijski službenici oduzeli su od Lj.S. (29) iz Vrela, opština Užice, putničko vozilo marke „Pežo 407“, na kome je prepravljena šasija tako što je napravljen bunker koji je korišćen za šverc cigareta.

O događajima je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018