[rstr_selector]

Posao pronašlo šestoro lica sa invaliditetom

Većina gradova u Srbiji izdvaja značajna sredstva kako bi se u tim mestima smanjio broj nezaposlenih. Za tri programa Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, u budžetu grada Čačka za rešavanje pitanja nezaposlenosti izdvojeno je 30 miliona dinara.

Ove godine, po deset miliona dinara opredeljeno je za projekte iz oblasti samozapošljavanja, zatim za javne radove i za subvencionisanje preduzetnika koji otvaraju nova radna mesta.

Zahvaljujući preduzetnicima koji proširuju svoje poslovanje, juče je u Čačku kroz program Lokalnog akcionog plana zapošljavanja do radnog mesta došlo 41 lice, od kojih je šestoro sa invaliditetom.

Ugovor o podsticaju privrede kroz zapošljavanje, potpisala su 32 čačanska poslodavca. Privrednici koji su našli interes da uposle lice sa nekim vidom invaliditeta, dobili su po pola miliona dinara po jednom radniku, dok su ostali dobili po 200.000. Obaveza poslodavca je da radniku sa invaliditetom obezbedi neophodne uslove za rad i da ga u radnom odnosu drži najmanje dve godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести