[rstr_selector]

Subvencije za navodnjavanje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je još jedan konkurs za dodelu subvencija poljoprivrednicima za navodnjavanje ratarskih i voćarskih kultura. Prvi koknurs odnosio se na subvencionisanje izgradnje vodozahvata, a ovaj sada, odnosi se na kupovinu nove opreme za zalivanje, pre svega pumpi i razvodne mreže.

Ministarstvo će u ove svrhe poljoprivrednicima dodeliti ukupno 192 miliona dinara, a zainteresovani poljoprivrednici neophodne obrasce za podnošenje zahteva mogu dobiti u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Čačak. Agronom ove ustanove Radovan Ševarlić predočava neke od detalja ovog konkursa.

– Uprava za poljoprivredno zemljište, raspisala je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za isključivo za nabavku nove opreme za navodnjavanje. Reč je o pumpama za navodnjavanje, agregatima za pokretanje pumpi, manometrima, filterima, kapaljkama, kapajućim trakama, sifonima i ostaloj sličnoj opremi. Ministarstvo je konkurs raspisalo na ukupno 192 miliona dinara sredstava za ove namene. Rokovi za podnošenje prijava su do 31. oktorba, a sve informacije poljoprivrednici mogu dobiti u čačanskoj Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi. Podsticajna sredstva dodeljuju se u ukupnom iznosu od 50 procenata od ukupne nabavne vrednosti opreme, s tim što podsticajna sredstva koja su manja od 50.000 dinara neće se razmatrati – izjavio je Radovan Ševarlić, dodajući da se sredstva poljoprivrednika uložena u navavku opreme za navodnjavanje pravdaju fiskalnim računima.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *