Претрага
[rstr_selector]

Voda u Čačku od juče skuplja za 10 odsto

Odbornici  Skupštine  grada  Čačka usvojili su zahtev JKP ,,Vodovod“ Čačak za povećanje cene vode od 1. januara. U skladu sa tim, svim kategorijama potrošača računi će biti uvećani za 10 odsto.

Na korekciju cene uticalo je povećanje cene vode od 16,5 odsto u JP ,,Rzav“ Arilje prema opštinama i gradovima koje se snabdevaju iz ovog sistema.

Ovo poskupljenje je bilo neminovno zbog uvećanja troškova poslovanja preduzeća „Rzav“, rekao je Zoran Barać, direktor ovog preduzeća.

Barać je najavio da će usaglašavanje sa realnom cenom vode biti fazno, kako veliki udar na budžet usled naglog poskupljenja ne bi trpeli građani i privreda.

– Po našoj kalkulaciji, cena bi trebalo prema komunalnim preduzećima da bude 16,53 dinara. Međutim, preovladao je stav da to usaglašavanje i dolaženje do realne cene bude fazno da to ne bi bio veliki udar ni na lokalna komunalna preduzeća, a samim tim bi se prelilo na građane i privredu. Tako da ćemo sada ići sa ovim procentom uvećanja, a videćemo kako će se kretati tržište – i što se tiče energije i što se tiče hemikalija, pa ćemo verovatno morati još jednu korekciju da izvršimo.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести