[rstr_selector]

Zašto u politici nema etike?

U Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu u ponedeljak 25. novembra, održaće se predavanje na temu „Etika i politika“ na kome će gost i jedan od predavača biti čačanski filozof Tomislav Novaković.

Ovaj Čačanin 2010. godine objavio je filozofski poduhvat pod nazivom „Čisto Ja i Atomika Kantove kritike čistog uma sa načelima praktične logike“ i na velika vrata ušao u filozofsko-teološke naučne krugove. Osim što je pobrao i mnoge nagrade, Novaković je za ovo delo dobio i odlične ocene kritičara. Oni su za viđenja čačanskog filozofa napisali da se takvim „delom ne mogu podičiti ni filozofski i kulturno naprednije sredine“.

Od istog autora, iz štampe je nedavno izašla knjiga „Etika i politika“ koja pored novih ideja o suštinskom prožimanju etike i politike govori i o odnosima nauke i politike, etike i umetnosti, etike i religije…

Namera organizatora kao i samog autora je da tokom tribine otvori debatu i možda ponudi neke od odgovora, zašto danas u politici nema etike. Javna debata u Modernoj galeriji kulturnog centra počinje u 19 časova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024