Biciklisti Borca ekipni šampioni Srbije

Biciklisti Borca ekipni šampioni Srbije

Na Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu seniorska i juniorska ekipa Borca osvojili šampionske titule, dok je senior Marko Danilović osvojio drugo mesto u pojedninačnoj konkurenciji.

0

seniori-i-juniori-borcaPrvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu održano je 22. i 24. juna u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori su na Beranovcu vozili 25 krugova u ukupnoj dužini od 130 kilometara. Ekipa Borca je nastupila samo sa tri takmičara, protiv mnogo brojnijih ekipa Partizana, Metalca i ostalih klubova, ali dobrom taktičkom i prevashodno svojom fizičkom spremnošću uspeli su da odvezu odličnu trku. U odlučujućem begu kada se formirala vodeća grupa od osam takmičara, negde na polovini trke, sva trojica borčevih biciklista bili su napred. U odlučujući napad, pet krugova pre kraja trke, krenuo je takmičar Metalca Dušan Rajović koji inače nastupa i za profesionalnu ekipu ADRIA iz Novog Mesta. Taj napad jedini je pratio Marko Danilović. Njih dvojica su iz kruga u krug povećavali prednost i pobednika je odlučivao sprint u kome je Rajović osvojio šampionsku titulu, dok je Danilović bio drugi. Dobar nastup imao je i Stefan Stefanović koji je kontrolisao bicikliste Partizana i sa njima došao na cilj. Uspeo je da osvoji četvrto mesto, što je sa plasmanom Jovana Rajkovića u prvih petnaest bilo dovoljno da Borac ekipno osvoji prvo mesto ispred Metalca i Partizana.

Dobar nastup juniora

juniorska-ekipa-prvak-srbijeJuniori su imali takođe dobar nastup, svi članovi ekipe došli su u glavnoj grupi iza dvojice takmičara koji su se odvojili i sprint je odlučivao o bronzanoj medalji. Na žalost, pojedinačno nije uzeta medalja jer je Bogdan Milošević osvojio četvrto mesto, Veljko Vučićević bio je peti a Dimitrije Jeremić šesti, ali je to bilo dovoljno da ekipa Borca osvoji prvo mesto.
U ostalim uzrasnim kategorijama, poletarac Matija Peković osvojio je treće mesto, a među prvih plasirali su se i mlađi kadet Boško Veličić i kadet Jovan Đumić, dok je ekipa kadeta bila treća. U kategoriji masters Miroslav Bogdanović osvojio je treće mesto.
U Erdeviku je vožena disciplina pojedanični hronometar. S obzirom na to da klub ne poseduje specijalne aerodinamične bicikle za ovu disciplinu, odlučeno je da seniori ne nastupe, već da energiju čuvaju za drumsku trku. Kod juniora četvrto mesto osvojio je Bogdan Milošević, kod mlađih kadeta Boško Veličić je bio peti, a poletarac Matija Peković deveti. Medalje su osvojili veterani Borca u kategoriji masters, Toni Smiljanić je osvojio prvo, a Miroslav Bogdanović drugo mesto.

POSTAVI ODGOVOR