[rstr_selector]
Jovan Rajković prvi prolazi kroz cilj u Somboru

Biciklisti Borca najbolji u prvoj trci Kupa Srbije

rajkovic-i-stefanovic-na-postolju-u-somboruPrva trka u ovogodišnjem ciklusu Kupa Srbije održana je u nedelju u Somboru. Staza je bila kružna dužine 2,8 kilometara, a seniori su vozili 35 krugova u ukupnoj dužini od 98 kilometara. Borčeva trojka Danilović, Stefanović i Rajković je od starta diktirala jak tempo i pokazala da su trenutno najspremniji biciklisti u Srbiji. U izuzetno dobroj taktičkoj trci uspeli su da svoju spremnost krunišu pobedom, jer su brojčano jaču ekipu Partizana eliminisali iz borbe za najviši plasman. Jovan Rajković, pojačanje Borca iz Niša, osvojio je prvo mesto, drugi je bio Đorđe Đurić iz Aranđelovca, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto. Treći Borčev takmičar, Marko Danilović, bio je sedmi i to je bilo dovoljno da Borac ekipno pobedi ispred Partizana.

Seniori krajem meseca nastupaju za reprezentaciju

jovan-rajkovicSledeći nastup seniori Borca imaće na međunarodnoj trci Beograd – Banja Luka koja se održava 28. i 29. aprila kada će se takmičiti za reprezentaciju Srbije.

Kod mlađih kategorija, poletarac Matija Peković osvojio je peto mesto u trci „Nagrada Sombora“, mlađi kadet Boško Veličić je bio četvrti, dok je Dejan Cogoljević imao pad što ga je sprečilo da se bori za bolji plasman. Juniori su vozili ispod očekivanja i nisu ostvarili zapaženiji plasman.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *