Čačak domaćin Prvenstva Srbije u planinskom trčanju

Čačak domaćin Prvenstva Srbije u planinskom trčanju

Jubilarno, 10. prvenstvo Srbije u planinskom trčanju održaće se sutra u selu Rošci na Kablaru

0
Sa Facebook stranice "Udruženja Čačana u Čačku"

Deseto po redu, ali prvi put na teritoriji naše opštine, u subotu 27. aprila biće organizovano Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Pokrovitelj događaja, Atletski savez Srbije, nakon uspešno organizovane ulične trke ,,TrkaČA“ ukazao je Čačku čast da bude domaćin prvenstva. Ivan Čvrkić, direktor ovog takmičenja, kaže da je reč o velikoj privilegiji, ali i rezultatu želje da se napravi novi iskorak što se trčanja tiče. Opredelili su se za planinu Kablar kao centralno mesto ovog sportskog događaja.

– Sve je ovo pilot-projekat za dešavanje koje imamo u planu za narednih godinu ili dve. Samo prvenstvo se sastoji iz tri segmenta. U 10.00 sati kreću atletske škole, deca od 7 do 11 godina. Posle toga, deo takmičenja koji je propisao Atletski savez Srbije obuhvata četiri kategorije: stariji pioniri, mlađi juniori, stariji juniori i seniori. Taj program se završava oko 13:45 časova, zavisno od samih takmičara, s obzirom da je staza malo ekstremna. Od 14:00 do 15:00 časova je prijavljivanje za rekreativce. Dobili smo dozvolu od ASS-a da po završetku oficijelnog dela programa aktiviramo mlade Čačane koji su željni planine i izlaska iz grada, zbog čega smo im omogućili rekreativnu trku. Ona bi trebalo da krene oko 15:00 časova, najavljuje Čvrkić.

Prijava za takmičenje u četiri zvanične kategorije završena je sredinom ove sedmice, dok će se prijavljivanje atletskih škola i rekreativaca obavljati na licu mesta. Cena startnine za rekreativce iznosi 300 dinara. Tehnički organizatori prvenstva su Atletski klub ,,ČAAK“ i udruženje ,,Čačani u Čačku“, a na startu će se pojaviti blizu sto takmičara i takmičarki iz 26 atletskih klubova.

POSTAVI ODGOVOR