Čačak proteklog vikenda bio domaćin Prvenstva Srbije u planinskom trčanju

Čačak proteklog vikenda bio domaćin Prvenstva Srbije u planinskom trčanju

Iako su prvi put bili domaćini ovog takmičenja, Atletski klub ,,ČAAK Čačak" i udruženje ,,Čačani u Čačku" bili na visini zadatka

0
Sa Facebook stranice "Udruženja Čačana u Čačku"

U subotu 27. aprila je na Kablaru u organizaciji Atletskog kluba ,,ČAAK“ i udruženja ,,Čačani u Čačku“ održano deseto Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Ivan Čvrkić, direktor ovog takmičenja, kaže da je, bez obzira na nepovoljne vremenske uslove, ovaj događaj protekao u najboljem mogućem redu. Prijavljeno je preko sto pedeset takmičara iz dvadeset šest klubova iz svih krajeva Srbije, a u rekreativnoj trci je učešće uzelo više od četrdeset Čačana. Rukovodstvo Atletskog saveza Srbije prepoznalo je potencijal događaja i podržalo ga, na opšte zadovoljstvo.

– Kao organizatori, prezadovoljni smo i ovo nam je dodatna doza samopouzdanja za buduće projekte. Posebno smo ponosni što se prvi put neko takmičenje održalo na samom vrhu Kablara, gde inače nema osnovnih uslova kao što su voda i struja. U pitanju je pilot-projekat, za godinu ili dve se sprema mnogo ozbiljnije prvenstvo, sa kojim nećemo žuriti, ali potrudićemo se da prevaziđe okvire naše države, kaže Čvrkić.

Najbolji će predstavljati Srbiju na Balkanskom prvenstvu

Pobednici trka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji učestvovaće, kao deo reprezentacije Srbije, na Balkanskom prvenstvu u planinskom trčanju, koje će se održati u Rumuniji, od 16. do 18. maja.

– Ubeđen sam da smo poslali jednu prelepu sliku sa Kablara, iz našeg grada, I da smo se pokazali kao dobri domaćini. Odmorićemo se nekoliko dana, sačekaćemo da nam se slegnu utisci, pa prelazimo na pripremu prvog čačanskog polumaratona, koji će se održati 15. septembra, kaže Čvrkić.

POSTAVI ODGOVOR